fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Alles mag, niks hoeft

  Ieder mens is anders; zo ook de wensen en ­behoeftes. Daarom is het belangrijk dat een uitvaart past bij de overledene en nabestaanden.

  Wij begeleiden en adviseren nabestaanden met alles rondom een overlijden. De nabestaanden hebben, als deze dat willen, één aanspreekpunt: één iemand waar alles mee wordt besproken en dit volgens de wensen van de over­ledene / nabestaanden uitvoert.
  Het is belangrijk voor de verwerking van het verlies dat men persoonlijk en actief betrokken is bij de laatste ­verzorging en het afscheid van hun dierbare. Alles mag, niks hoeft. Dit kan tot uiting komen door rond de overledene en vooral ook bij de uitvaartplechtigheid een sfeer te scheppen van warmte en verbondenheid. Met handelingen en gebaren kan door middel van ritueel en symboliek een vorm gezocht worden waarin emoties tot uiting kunnen komen.

  Wensen en mogelijkheden
  Ook is het belangrijk dat er vrijuit gesproken wordt. Men denkt vaak ‘Dat kan toch niet?’ of vraagt ‘Is dat niet ongebruikelijk?’. Wij zullen proberen alle wensen of ideeën voor en met nabestaanden uit te voeren, mits deze praktisch en esthetisch uitvoerbaar zijn. Nabestaanden hoeven niet alle organisatie en verzorging uit handen te geven: ze mogen alle voorkomende verrichtingen zelf doen of met ondersteuning van ons.

  Nieuwe ideeën
  Het gebeurt steeds vaker dat iemand vóór zijn of haar overlijden contact met ons opneemt om wensen en mogelijkheden te bespreken, de keus van een begraafplaats, crematorium of andere ruimte voor een afscheidsdienst te bekijken en de sfeer te ondergaan. Zo ontstaan vaak nieuwe ideeën en mogelijkheden. Het is ook mogelijk om de persoonlijke wensen bij ons te laten registreren in een uitvaartcodicil (Uitvaartwensenformulier).

  Wij zijn werkzaam in een gebied dat zich rond Hoogezand-Sappemeer uitstrekt (provincie Groningen en Noord-Drenthe). Wij verzorgen begrafenissen en crematies voor iedereen met of zonder (uitvaart)verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply