Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Alles wat je moet weten en wilt weten over de verloskundige

  Tijdens je zwangerschap zul je vaak bezoekjes brengen aan je verloskundige. Wat kan zij allemaal voor jou betekenen?

  De verloskundige is ervoor opgeleid om de gezondheid van jouw baby’tje in de gaten te houden. Ze geeft je informatie en controleert op eventuele complicaties tijdens je zwanger­schap. Ze kan deze vroegtijdig behandelen, en je indien nodig doorverwijzen. De verloskundige is betrokken bij de verschillende stadia van je zwangerschap. Lees je mee?

  De periode vóór de zwangerschap
  Hebben jij en je partner een kinderwens? Je kunt ervoor zorgen dat je kindje een gezonde start krijgt. Als je gezond leeft, dan vergroot je de kans op een zwangerschap. Daarnaast leg je de basis voor een goede gezondheid van je kindje. De verloskundige kan je ondersteunen en tips geven bij het oppakken van een gezonde leefstijl. Daarnaast informeert de verloskundige naar eventuele erfelijke ziektes in jullie families. Ook informeert ze naar medicijngebruik en complicaties bij vorige zwangerschappen. Deze factoren kunnen de gezondheid van je kindje beïnvloeden. Ook kun je mogelijk het advies krijgen om al te beginnen met foliumzuur. Dat verkleint de kans op een open ruggetje bij je kindje.

  Tijdens je zwangerschap
  Wanneer je weet dat je in verwachting bent, is het verstandig om de verloskundigenpraktijk te bellen en een eerste afspraak te maken. Je maakt tijdens dit gesprek kennis met de verloskundige en je kunt al je vragen stellen over je zwangerschap. Ook zal de verloskundige vragen aan jóú stellen, over je gezondheidssituatie en erfelijke aandoeningen bijvoorbeeld. Eventuele risico’s moeten dan worden onderzocht. Daarnaast wordt je bloeddruk gemeten en wordt een echo gemaakt om te kijken of de zwangerschap intact is. Tevens zal je termijn worden bepaald, zodat de uitgerekende datum kan worden vastgesteld. Gedurende je hele zwangerschap breng je controlebezoeken aan de verloskundige. Doel hiervan is om de gezondheid van jou en je baby’tje in de gaten te houden en alle ontwikkelingen goed in kaart te brengen.

  Verloskundigenpraktijk VERWACHT!
  Met een vast en op elkaar ingespeeld team met deskundigheid door jarenlange ervaring verzorgen de verloskundigen van VERWACHT! iedere werkdag spreekuren op 6 verschillenden locaties, ook een keer per week ‘s avonds. Daarnaast is VERWACHT! met Echostudio KIJK! gespecialiseerd in de 20-wekenecho, en dat in de eigen praktijk. Kijk voor meer informatie en het maken van bijvoorbeeld pretecho’s op www.echostudiokijk.nl. Op 1 maart opent VERWACHT! de deuren van anticoncep­tiepraktijk ZEKER! Meer informatie:
  www.zekeranticonceptie.nl.

  Na de bevalling
  Jouw gezondheid en die van je kindje blijft de verloskundige van Verloskundigenpraktijk VERWACHT! óók na de bevalling in de gaten houden. Ze komt vier of vijf keer langs tijdens je kraambed en na zes weken, als afsluiting van je kraamtijd, ga je nog even langs bij de praktijk voor de nacontrole en evaluatie. Daarna wordt je kindje over­gedragen aan het consultatiebureau.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply