Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Alles over opgroeien en opvoeden
  Rate this post

  De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is er voor alle Utrechtse kinderen, groot en klein, en hun ouders. Net als jij willen wij dat je kind gezond en veilig opgroeit. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten ondersteunen je daar graag bij.

  Je kent ons misschien van het consultatiebureau, maar wist je dat we ook op school te vinden zijn? Een assistente van de JGZ komt in groep 2 en groep 7 naar de basisschool om de kinderen te meten en te wegen en hun ogen en oren te testen. Het kan zijn dat de jeugdverpleegkundige daarna graag nog verder met ouders praat over de gezondheid van hun kind. Ook op de middelbare school praten we twee keer met je kind over zijn gezondheid. Daar horen ook onderwerpen als gevoelens, zorgen en de plek in de groep bij. En natuurlijk wanneer je zelf vragen hebt, kun je ons bellen om een afspraak te maken.

  Website
  Op www.jeugdengezinutrecht.nl vinden ouders alles wat ze willen weten over opgroeien en opvoeden in Utrecht. Van algemene informatie over de ontwikkeling van je kind tot cursussen en activiteiten.
  Op de website kun je ook praten met Linda of Klaartje, onze jeugdverpleegkundigen, of Tammy, onze stafpedagoog. Via het paarse venster op de website kun je je vragen stellen. Je kunt bij hen terecht met vragen over bijvoorbeeld een gezond gewicht, gedrag, angsten en eet- en slaappatronen, of als je kind voor het eerst zonder ouders op vakantie gaat. Onze lactatiekundige Ruth kan vragen over borstvoeding beantwoorden.

  Je kunt ons ook bellen: 030-2863300, op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. De jeugdverpleegkundige belt je dan terug.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply