Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Alles weer op een rijtje
  Rate this post

  ‘s Avonds een keertje je tanden niet poetsen is niet aan te raden, maar dat kan gebeuren. Door de drukte van het alledaagse leven kan tandzorg soms op de tweede plaats komen. Zelfs het maken van een tandartsafspraak is makkelijk uit te stellen. Alleen wat als dat systematisch gebeurt? Dan kan er sprake zijn van gebitsverwaarlozing.

  Veel mensen stellen hun controles niet alleen uit omdat het even niet uitkomt, maar omdat ze werkelijk bang zijn om naar de tandarts te gaan. Dit kan komen door nare ervaringen uit het verleden, maar sommigen vrezen ook dat het herstel van hun gebit te pijnlijk is. Dan komen ze in een vicieuze cirkel: het gebit wordt steeds slechter en de angst steeds groter. Daarom is het belangrijk te weten dat zowel de angst als het gebit altijd hersteld kan worden.

  Draag je kroon!
  Tanden verliezen of laten trekken lijkt een doemscenario. Het idee van de behandeling al… en anders wel het gat dat er overblijft. Maar het is echt niet einde verhaal, want op deze manier kun je ook gewoon je droomgebit krijgen. Met kroon- en brugwerk kun je ontbrekende tanden of kiezen vervangen, waardoor je weer een compleet en stralend gebit hebt.

  Kunst of klik?
  Voor diegene wiens natuurlijke tanden niet meer voldoen, is een kunstgebit ook altijd een optie. Hierbij denk je wellicht gelijk aan ongemak, maar niks is minder waar. Zo kun je kiezen voor een kunstgebit, dat je eruit kan halen. Maar een klikgebit is een nog comfortabelere optie. Hierbij zit het kustgebit vastgeklikt op implantaten: zogenaamde ‘kunstwortels’. Het enige verschil is dat je 2 keer per jaar op controle wordt verwacht bij een klikgebit en 1 keer per jaar voldoende is bij een los kunstgebit.

  Het verhaal van… Job (38)
  ‘Mijn gebit was er echt niet goed aan toe een jaar terug: gaatjes, ontstekingen, gevoeligheid… noem het maar op. Toen ik jong was, kon goede tandzorg me gestolen worden. Als ik doordeweeks elke dag mijn tanden poetste, was het al heel wat. Eerst had ik er geen last van, maar rond mijn dertigste begon ik toch klachten te krijgen.’
  ‘Mijn vriendin probeerde mij jarenlang over te halen om er eens mee naar de tandarts te gaan. Alleen op dat punt zag het er al zo slecht uit… ik durfde niet meer. Ik was bang dat zodra ik op de tandartsstoel zou liggen, ik gelijk te horen zou krijgen dat alles eruit moet. Daarnaast praatte mijn oude tandarts me altijd een schuldgevoel aan. Ik zag het dus niet zitten om er weer een afspraak te maken.’
  ‘Toch werd de pijn mij te veel. Ook voor mijn vriendin, want die vond het te pijnlijk om aan te zien. Na even zoeken op het internet liet zij mij de site zien van CDC Complete Tandzorg. Dit leek ideaal: niet alleen omdat ze gespecialiseerd zijn in gebitsrenovatie, maar ook in angst. De kliniek was voor mij dan wel een beetje ver reizen, maar ik besloot het er volledig voor over te hebben als ik daar op een prettige manier geholpen kon worden. En daar heb ik nooit spijt van gehad.’
  ‘Ik ben inmiddels een jaar verder en heb alles weer in orde. Toen ik voor het eerst bij CDC was, gaven ze me gelijk een geruststellend gevoel. Ze keken heel objectief naar wat er gedaan moest worden, zonder te oordelen en legden alles haarfijn uit. Er is uiteindelijk nog wel één kies getrokken, maar dat is prima verlopen. Ik heb zelfs gekozen voor een duurzame oplossing: een kroon op een implantaat. Door de goede zorg is de druk ervan af en wil ik mijn gebit weer op en top houden.’

  Wist je dat gebitsverwaarlozing ook kan leiden tot andere gezondheidsproblemen? Zo wordt het onder andere in verband gebracht met hart- en vaatziekten, reuma en vroeggeboorte. Door gebitsrenovatie kun je dus meerdere problemen tegelijkertijd aanpakken: zowel voor je gebit als voor de rest van je lichaam.

  Van cosmetische behandeling tot complete gebitsrenovatie
  Wil jij weer een gebit waar je trots op kunt zijn? Bij CDC Complete tandzorg helpen we je graag verder. Hier werken specialisten op verschillende gebieden, waaronder cosmetische tandheelkunde, gebitsrenovatie en narcosebehandelingen.

  Cosmetische behandelingen zijn ingrepen zoals tanden bleken, facings en kronen en bruggen. De specialist kan adviseren over de beste ingreep of combinatie van ingrepen en maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Onze specialist op het gebied van gebitsrenovatie denkt met je mee om ook zeer beschadigde gebitten weer gezond en mooi te maken. Daarnaast bieden we narcosebehandelingen voor mensen met extreme tandartsangst, waarbij de tandarts nauw samenwerkt met de anesthesioloog om de behandeling zo effectief mogelijk te laten verlopen.

  Bij CDC Complete tandzorg vind je alle tandzorg onder in één dak. Wij luisteren naar je wensen en denken graag mee over een passende oplossing. Samen doorlopen we het behandeltraject en begeleiden we je bij elke stap, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply