3.6/4 - (2 stemmen)
 • Als alles altijd moet…
  3.6/4 - (2 stemmen)

  We leven in een hectische maatschappij: je kinderen met hun school en sportactiviteiten, speelafspraken, Facebook, Twitter en WhatsApp. Je hebt misschien een eigen baan, het huishouden, je vriendinnen die regelmatig aandacht vragen, je sport (want een fit lijf moet) en dan is er ook nog je partner. Hij wil aandacht, vergeet soms wat je hem vraagt te doen of doet het niet zoals je had gehoopt en hang je zelf de was maar weer op de juiste manier op. Dan hoor je er nog leuk uit te zien en fantastisch te koken voor je man / partner. 

  De hele week van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat ben je in de weer. Voor je het weet is het weer maandag en is het weekend voorbij gevlogen. Dit gaat een hele tijd goed. Je bent immers jong, fit en kunt de hele wereld aan.

  Maar er kan een moment komen en dan wens je dat het op maandagochtend weer vrijdagavond is en je een weekend niets hoefde te doen. Gewoon niets. Helemaal niets; geen werk, school, boodschappen, huishouden, kinderen brengen en halen en je sociale leven op peil houden. Als je op maandagmorgen dat gevoel hebt, ben je eigenlijk al te laat. Je bent te lang doorgegaan en hebt te weinig tijd voor jezelf genomen.

  Als spin in het web is tijd voor jezelf het allerbelangrijkste! Neem elke dag, al zijn het maar 15 minuten, een moment voor jezelf. Schakel je smartphone uit; geen internet of andere werkzaamheden. Ga doen wat bij jou past: wandelen, douchen, gewoon een kopje koffie of thee of zelfs alleen maar zitten en je gedachten laten stromen.

  Je kunt heel lang meer doen dan je eigenlijk zou moeten, maar als je ‘knapt’, ben je te laat. Als moeder sta je model voor je kind, dus laat zien dat voor jezelf opkomen goed is. Jouw kinderen zullen van jou moeten zien dat rust goed is en je energie geeft. Net als wij moeten ook onze kinderen al veel: school, vriendjes, sport en speelafspraken en o ja, verjaardagsfeestjes niet te vergeten. Als jij kiest voor jezelf, kan je kind dit van jou leren, en op school of bij de sportclub ook kiezen voor zichzelf. Vertel je kinderen dat je tijd voor jezelf neemt, gewoon even lekker niets doet, je heerlijk verveelt en je gedachten laat voor wat ze zijn.

  Misschien kun je zelfs wel elke dag samen met je kind een ‘time-out’ nemen, net als vroeger toen je zelf uit school kwam en je moeder met een kopje thee of een glas ranja aan jou vroeg hoe je dag was geweest. Als jij het niet doet, zullen je kinderen het niet leren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply