Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als barstjes scheuren zijn geworden
  Rate this post

  Je zult maar continu bij elkaar op de lip zitten, terwijl het toch al niet meer zo lekker ging. Dan kunnen kleine onbenulligheden ineens heel groot worden. Er ontstaan steeds meer irritaties, woordenwisselingen en frictie. Kleine barstjes worden scheuren. En voor je het weet, is er weinig meer over van de liefde die ooit onverwoestbaar leek.

  Niet voor niets besluiten veel stellen na de zomervakantie en kerst ertoe om uit elkaar te gaan. Negatieve eigenschappen worden dan ineens duidelijker dan ooit. De coronacrisis zal dat effect ook op veel relaties hebben. Naast het feit dat je wekenlang tot elkaar ‘veroordeeld’ bent geweest, was er ook de stress en spanning om de gezondheid van familie en dierbaren en zorgen om jullie baan en inkomen. Tel daarbij op dat de kinderen 24/7 thuis waren en er nauwelijks een momentje voor jezelf was.

  Mediation altijd mogelijk
  Al die factoren bij elkaar zouden zelfs de meest stabiele relatie op zijn grondvesten doen schudden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je door deze periode tot de ontdekking komt dat jullie steeds verder uit elkaar groeien of zelfs besluit om uit elkaar te gaan. ‘Als het niet goed loopt, word je er niet blij van wanneer je beseft dat hier, door alle maatregelen die vanwege het coronavirus zijn opgelegd, nog niet veel aan veranderd kan worden’, weet Jolanda Hellings. ‘Weet dan dat het ook mogelijk is om bepaalde onderwerpen samen onder mijn begeleiding met elkaar te bespreken. Dat haalt even de druk eraf. Normaal gesproken heeft het niet mijn voorkeur om een eerste afspraak online te doen, maar in deze tijd is het juist fijn dat die mogelijkheid er is. Zo’n eerste gesprek kunnen we voeren via Zoom, Skype, beeldbellen via WhatsApp of FaceTime. Indien jullie onverhoopt besluiten om toch uit elkaar te gaan, is het mogelijk om alvast een eerste stap te zetten en kan ik jullie informeren over de vervolgstappen. Maar uiteraard kun je ook nog steeds bij mijn praktijk langskomen. Ik beschik over een grote spreekkamer waar we in alle rust kunnen praten.’

  Specialist
  Jolanda Hellings is mediator bij 2Separate. Ze is gespecialiseerd in mediation bij en na een echtscheiding, familie- en erfenismediation. Ook kan ze helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan en alimentatiezaken. Jolanda: ‘Een paar gesprekken kunnen genoeg zijn om te voorkomen dat jullie elkaar echt kwijtraken.’

  Mediationregister
  2Separate is aangesloten bij Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is dé autoriteit op het gebied van mediaton in Nederland. Het MfN-register dient als kwaliteitsstempel binnen de mediationbranche en is daarmee de bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply