Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als het jezelf of een bekende overkomt…
  Rate this post

  Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker (in de breedste zin van het woord), als het jezelf betreft of een ouder, je vriendin of goede vriend, dan kun je behoefte hebben aan wat ondersteuning.

  Of je nu zelf ziek bent (geweest), in je omgeving te maken hebt met kanker of iemand aan de ziekte hebt verloren:
  de deur van Inloophuis Passie staat altijd voor je open.
  Je kunt er deelnemen aan diverse ontspannende en creatieve activiteiten, die gericht zijn op rust en afleiding. Je kunt zonder afspraak, zonder kosten en zonder verwijsbrief binnenlopen. De gastvrouwen en -heren ontvangen je in een warme, huiselijke omgeving waar je onvoorwaardelijk welkom bent.

  Een luisterend oor
  De vrijwilligers van het inloophuis bieden een luisterend oor en de mogelijkheid om in contact te komen met mensen die hetzelfde meemaken. Naast de medische behandeling, ook als die is afgerond, bieden de medewerkers ondersteuning. Veel mensen komen dan pas toe aan de emotionele verwerking van wat hen is overkomen.
  In Inloophuis Passie komen lotgenoten bij elkaar en ­worden verhalen verteld met een lach en een traan.

  Activiteiten en meer
  In het Inloophuis worden, naast de inloopochtenden en -middagen, activiteiten aangeboden, van creativiteit tot ontspanning. Ook is er een gespreksgroep voor mensen waarvan de partner ziek is. Vorig jaar is het inloophuis gestart met een PlusJongerengroep van 30 tot 50 jaar, die eens per maand op een avond bij elkaar komt, en met Stichting Welzijn wil het
  inloophuis in de toekomst een kindergroep starten.
  Verder zijn er thema- en informatieavonden.

  Inloophuis Passie is een stichting en afhankelijk van giften en donaties. Iedere euro die de Stichting ontvangt, wordt besteed aan de ondersteuning van het inloophuis.
  In september heeft het inloophuis met een team mee­gedaan met het fiets- en wandelevenement van stichting Mont Ventoux voor ‘Grootverzettegenkanker’, waarbij 60% van het ingezamelde geld wordt ingezet voor onderzoek door het KWF en 40% naar de deelgenomen genomineerde goede doelen gaat. Daarnaast is de stichting blij met alle giften die zij ontvangt van diverse particulieren en sponsoren die de stichting een warm hart toedragen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply