Rate this post
 • Als bewegen pijn doet…
  Rate this post

  Als je last hebt van spier- of gewrichtspijn, kan dit je belemmeren je in je dagelijks leven. Je zou er graag van af willen. Fysiotherapie Delft heeft verschillende gespecialiseerde fysiotherapeuten, waaronder manuele therapie voor mensen die met bovenstaande klachten te maken hebben.

  De hulpvraag van de cliënt staat altijd voorop. Natuurlijk gaat het vaak om pijnvermindering, maar ook de vraag wat de cliënt specifiek wil; in welke activiteiten hij of zij belemmerd wordt. Wil de cliënt bijvoorbeeld weer kunnen sporten of werken? Op basis van deze hulpvraag en het soort gezondheidsprobleem gaat de meest geschikte therapeut uit het team aan de slag om ervoor te zorgen dat de cliënt weer kan doen wat die graag zou willen.
  Doordat Fysiotherapie Delft veel verschillende gespecialiseerde fysiotherapeuten in huis heeft, kan de individuele cliënt met zijn specifieke klacht binnen de praktijk bij de juiste therapeut terecht.

  Specialisaties zijn:
  – manuele therapie
  – sportfysiotherapie
  – oncologiefysiotherapie
  – knierevalidatie
  – longrevalidatie

  In het geval dat iemand bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup heeft, of een meniscus- of kruisbandoperatie heeft gehad, kan de cliënt bij de praktijk terecht voor orthopedische revalidatie. Deze mogelijkheid is er ook bijvoorbeeld voor mensen met longproblematiek (COPD) waarbij de cliënten in een groep werken aan de fysieke conditie. De praktijk beschikt binnen de twee locaties over drie grote oefenzalen.

  Therapeutisch trainen
  Na fysiotherapeutische behandeling kan de cliënt veilig en verantwoord onder begeleiding werken aan een betere conditie en beweeglijkheid in het ‘therapeutisch trainen’-programma. De cliënt traint in kleine groepen onder fysiotherapeutische begeleiding.

  Er is een nauwe samenwerking met huisartsen, specialisten, psychologen, diëtisten, ziekenhuizen en diagnostische centra, mocht er aanvullend onderzoek nodig zijn.

  Manuele therapie
  Binnen Fysiotherapie Delft is Marc Okkerse fysiotherapeut en één van de drie manueel therapeuten. ‘De manueel therapeuten in onze praktijk houden zich onder meer bezig met het analyseren van gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan de wervelkolom. De manueel therapeut stelt de juiste diagnose en zal met behulp van de laatste wetenschappelijke inzichten het probleem vervolgens aanpakken.’ De therapie bestaat veelal uit het mobiliseren of manipuleren van gewrichten en oefentherapie, om de gewonnen bewegelijkheid te bestendigen en spieren te versterken.

  Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn lage rugpijn, problemen rond het bekken- en heupgewricht, nekpijn, hoofdpijn en duizeligheid en schouderpijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply