Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Als borstvoeding niet vanzelf gaat…

  Borstvoeding geven is iets heel -natuurlijks, en het beste voor je -kindje. Maar het gaat niet altijd -vanzelf. Het is een vaardigheid die zowel jij als je kindje moeten leren. 

  Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor baby’s. Die bevat namelijk geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, maar wel alle ingrediënten voor een optimale groei, de hersenontwikkeling en de ontwikkeling van het afweersysteem. Ook bevordert borstvoeding onder andere het hechtingsproces door het huid-op-huidcontact. Voor iedere borstvoedende moeder kan een advies op maat gegeven worden.

  Het meest ideaal is dat je weet hoe het gaat voordat je kindje is geboren, door een borstvoedingscursus te volgen. Of je leert het kort erna van de kraamverzorgster of de verpleging in het ziekenhuis. Maar ook als je daar niet genoeg begeleiding hebt gehad, kun je het ook op een later moment nog leren. Hetzelfde geldt voor je baby; als je een paar weken na de geboorte klachten hebt door slecht aanhappen, zoals kapotte tepels of een lage productie, kan de baby nog worden aangeleerd hoe hij beter kan aanhappen.

  Lactatiekundige Ruth Adriaansens geeft cursussen rond het geven van borstvoeding. Daarin komen de volgende aspecten aan bod:

  • waarom borstvoeding?

  • het aanleggen van de pasgeborene

  • voeding voor moeder

  • hoe breng je de melkproductie goed op gang?

  • borstvoeding en werken

  • de rol van de partner bij borstvoeding

  • tips en praktische adviezen

  De cursusdagen zijn op zaterdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. De eerstvolgende cursussen zijn op 26 mei, 23 juni en 21 juli. Ze vinden plaats bij 040 Verloskunde aan de Pianostraat 4 in Eindhoven. Je kunt je aanmelden door het contactformulier op de website in te vullen. Individuele consulten aan huis en telefonische consulten zijn ook mogelijk.

  Over Ruth Adriaansens

  Janatuurlijk borstvoedingscentrum is in 2014 opgezet door Ruth Adriaansens. Zij was jarenlang werkzaam bij Kraamzorg Homecare als kraamverzorgende, praktijkbegeleider en lactatiekundige. Ruth zit in de borstvoedingswerkgroep Eindhoven en omstreken, met als belangrijkste doel samen met alle professionals in de regio een lijn neerzetten ten aanzien van het begeleiden van borstvoeding. Daarnaast is zij penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. Hier moeten alle lactatiekundige bij aangesloten zijn wil de verzekering het consult van een lactatiekundige vergoeden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply