Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Als borstvoeding niet vanzelf gaat…

    Het is bekend dat borstvoeding geven het beste is voor de baby. En voor de meeste moeders en baby’s verloopt de borstvoedingsperiode zonder al te veel problemen. Maar soms gaat het anders dan verwacht. Veel moeders zijn dan geneigd om te stoppen met de borstvoeding, terwijl dit helemaal niet nodig is!

    Als lactatiekundige ben ik ervoor om mensen te begeleiden voor tijdens en na de borstvoedingsperiode en om adviezen te geven aan zowel de ouders als hulperleners, om zo de borstvoedingsperiode prettig te laten verlopen. Zodat ook jouw baby de beste voeding binnenkrijgt die er ­beschikbaar is: borstvoeding. Denk hierbij aan problemen rondom aanleggen, afkolven, borst- of flesweigeren, pijnklachten, over-/ onderproductie, onvoldoende groei van de baby enzovoort, of wanneer een moeder begeleiding nodig heeft bij het afbouwen van de borstvoeding. Tijdens een consult kan ik inzicht krijgen in de aard en oorzaak van de problemen. Ik geef gerichte adviezen en praktische tips, afgestemd op de omstandigheden en op de conditie van jou en je kindje. Ik kom gewoon bij je thuis. Het is namelijk fijn als er niet gereisd hoeft te worden met jullie baby. Ook hou ik voorlichtingsavonden. Het is bewezen dat goede voorlichting in de zwangerschap over borstvoeding de kans op het slagen van de borstvoeding vergroot.
    Al sinds 2009 ben ik werkzaam als lactatiekundige. Het doet me goed om gezinnen te ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Dit doe ik met een nuchtere kijk op het geven van borstvoeding en met respect voor iedereen. Naast mijn eigen praktijk ben ik ook werkzaam als lactatiekundige bij Naviva Kraamzorg.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply