fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Als de basis goed is, kun je alles aan

  Wanneer je de diagnose ‘borstkanker’ krijgt, staat je wereld op zijn kop. Ineens wordt je leven bepaald door afspraken in het ziekenhuis. Stap voor stap moet je alles zien te ondergaan: een borstsparende operatie of een amputatie, chemotherapie of radiotherapie. Daarnaast kom je in een rollercoaster van emoties terecht, waar vooral angst, verdriet en onzekerheid de overhand hebben.

  Bovendien kun je in de periode tijdens en na de ziekte te maken krijgen met een veranderd lichaam en veranderend lichaamsbeeld. Bijvoorbeeld wanneer de vorm van je borsten is veranderd, of wanneer je één borst of beide borsten moet missen. Dan denk je dat je alles hebt gehad en dan krijg je ook nog weefselschade en/of oedeem in bijvoorbeeld je flank, borst, oksel of arm. Het is dan fijn als iemand je een stukje op weg kan helpen.

  Ontmoet Margreet
  Margreet Dik is expert op het gebied van Compressie en Mammacare. Zij vertelt: ‘Met inmiddels 27 jaar ervaring in het vak ben ik gespecialiseerd in compressiehulpmiddelen, prothesen en protheselingerie voor onder andere vrouwen die te maken hebben met borstkanker. De ziekte en de behandelingen brengen dikwijls oncomfortabele gevolgen met zich mee. Vaak zien we dat er na de operatie, radiotherapie of chemo lymfoedeem ontstaat. Het dragen van compressiehulpmiddelen en oedeemtherapie kunnen het oedeem reduceren. Denk bijvoorbeeld aan een armkous of een Jovipak borstpad met een compressiehemd. Wanneer je radiotherapie hebt moeten ondergaan kun je, als gevolg van weefselschade, vaak geen beugelbeha meer verdragen. Ook kunnen de vorm en het volume van beide borsten vaak van elkaar verschillen. Door het oedeem en de verharding te verminderen met compressiehulpmiddelen, wordt de borst weer soepel. Na een borstoperatie kun je kiezen voor een borstprothese of deelprothese, zodat je je weer symmetrisch bent en je je weer beter kunt voelen.’ Margreet werkt ook nauw samen met oedeemtherapeuten in de regio. Informeer naar een goede oedeemtherapeut bij jou in de buurt.

  Goede basis
  ‘Bij het aanmeten kijk ik naar jouw lichaamsbouw, operatiemethode en natuurlijk naar je eigen wensen. Samen vinden we de meest natuurgetrouwe oplossing. Daarnaast heb ik een groot assortiment modieuze en lekker zittende protheselingerie zonder beugel van de merken Anita, Amoena, Silima, Susa, Twecka en Sunflair, in alle soorten en maten. De prothese en de bijbehorende lingerie zorgen ervoor dat jij je weer zelfverzekerd, vrouwelijk en comfortabel kunt voelen. Als je basis goed is, kun je letterlijk en figuurlijk alles aan!’

  Gewoon bij je thuis
  Margreet: ‘Omdat ik ben gespecialiseerd in zowel compressie als mammacare, kan ik je helpen op meerdere vlakken. Ik kan je bijvoorbeeld een goed advies geven over je borstprothese en lingerie en daarnaast ook therapeutisch elastische arm en of beenkousen, een klittenband-compressie of Jovipak systeem voor je aanmeten. Ik kan ervoor zorgen dat jij zo goed en zo comfortabel mogelijk kunt functioneren.’ Niet alleen de combinatie van mammacare en compressie, maar ook haar ambulante werkwijze is haar grote kracht. Margreet legt uit: ‘Ik ben niet gebonden aan een praktijkadres en kom gewoon bij jou aan huis, zodat ik je kan helpen in je eigen vertrouwde omgeving. Mijn werkgebieden zijn Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Daarnaast werk ik samen met alle mammapoli’s in Groningen en Drenthe en de meeste huid- en oedeemtherapeuten in de regio. Ook heb ik op veel verschillende plaatsen aanmeetlocaties en spreekuren. De vaste aanmeetlocatie is in Tynaarlo bij Stel orthopedie. Hier werk ik op afspraak. Maandelijks ben ik in Alma Inloopershuis in ZGT Almelo en in Sigrids Garden in Emmen. Deze staan op mijn site.’

  SEMH-erkend
  Margreet is erkend door de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen. Dit betekent dat je bij haar kunt rekenen op deskundig advies en producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Margreet heeft contracten met alle zorgverzekeraars, en kan de declaratie voor je verzorgen, zodat je daar zelf geen omkijken meer naar hebt.

  Pink Ladies on tour
  Margreet organiseert geregeld Pink Ladies Nights: informatieve en gezellige avonden op locatie waarbij modellen (klanten van Margreet) protheselingerie en badmode showen. Ook geven specialisten informatie en advies rond bijvoorbeeld oedeemtherapie, haarwerk, voeding en kleding. Kom gezellig langs en laat je informeren. Je kunt hier kijken, passen en ook kopen. Hou de website en de Facebookpagina in de gaten voor de data!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply