Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Als je doet wat je al kan, ga je niet vooruit’
  Rate this post

  Als personal trainer krijg ik ook klanten die aan het herstellen zijn van een ernstige ziekte. Zo train ik een mevrouw, laat ik haar ‘Gerda’ noemen, die net klaar was met haar behandelingen voor borst­kanker. Ze was op zoek naar een manier om meer kracht en energie te krijgen. Gerda kreeg een tip van vrienden van haar om bij mij te komen trainen, en ze heeft contact opgenomen.

  Bij de intake hebben we het natuurlijk gehad over haar doelen, en ik heb haar een vragenlijst laten invullen. Op basis van al deze informatie heb ik beoordeeld wat ze wel kan en wat nog niet, en vervolgens zijn we aan de slag gegaan. In de eerste periode heb ik natuurlijk het trainen van de borstspieren overgeslagen, maar na verloop van tijd kon ze ook daarmee aan de gang. Gerda kwam uit een dip, maar ze zegt dat ze zich nu tien keer beter voelt.

  Niet zweten
  De fit20-methode is anders dan gewoon naar een sportschool gaan. Zo train je één keer in de week op afspraak, met maximaal 2 personen. Dat werkt ook als een positieve stok achter de deur, want je bent dan minder geneigd om een afspraak af te zeggen. Verder is het zo dat je niet gaat zweten, zodat je je niet hoeft om te kleden! Hoe kan dat? Je doet de bewegingen met de apparaten in ‘slow-motion’. Hierdoor train je wél alle grote spiergroepen, maar ga je er niet van zweten. En je traint maar gedurende 20 minuten; vandaar de naam ‘fit20’. Hierdoor is de methode een combinatie van discipline, regelmaat en rust. Deze verstandige en veilige manier zorgt ervoor dat je vooruitgang boekt. De trainingen vinden plaats in een schone en frisse ruimte, waar je persoonlijke aandacht krijgt. En die persoonlijke aandacht is belangrijk, want ik zorg ervoor dat je je grenzen verlegt. Als je namelijk naar een sportschool zonder begeleiding zou gaan, is de kans groot dat je jezelf niet uitdaagt, en als je doet wat je al kan, ga je niet vooruit… Zeker als je ziek bent, heb je meestal toch al minder vertrouwen in je lichaam, en dat vertrouwen kan ik je teruggeven.

  De fit20-methode is geschikt voor iedereen. Mijn oudste klant is 79! Ben je ook geïnteresseerd, neem dan contact met me op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply