Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Als er iets is met je kind…
  4/4 - (1 stemmen)

  Een meisje uit groep 8 had op 12-jarige leeftijd nog last van bedplassen. Heel vervelend, en vooral toen ze mee zou gaan op schoolkamp. Wat zou ze zich schamen als haar klasgenootjes erachter zouden komen… Eigenlijk durfde ze niet mee te gaan. In eerste instantie was ze niet aan te raken (wat duidt op heel veel vastgezette spierspanning) en moest ze bij elke aanraking keihard lachen. Bij de tweede behandeling met Body Stress Release (BSR) ging het al beter en genoot ze zelfs een beetje van de behandeling. Na 6 behandelingen is ze op schoolkamp gegaan en heeft ze niet in haar bed geplast!

  Hoe zat dit? De zenuwen die de blaas aansturen, zitten in de rug, en bij het meisje in het (waargebeurde) voorbeeld had zich te veel spierspanning (‘Body Stress’) opgebouwd, wat leidde tot het probleem van het bedplassen.

  Wat is Body Stress?
  Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Het lichaam beschermt zich tegen stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress werkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam minder, is het herstel langzamer en ontstaan er vaak pijnklachten.

  Baby’s en kinderen
  Juist bij baby’s en kinderen werkt Body Stress Release goed en snel, omdat zij in hun nog jonge leven weinig spier­spanning hebben opgebouwd. In slechts enkele behandelingen kunnen ze van hun probleem af komen.
  Body Stress Release kan bijvoorbeeld prima helpen bij ‘huilbaby’s’: baby’s die voortdurend huilen, waardoor de ouders met hun handen in het haar zitten. Door de in­grijpende gebeurtenis van de geboorte heeft het kindje al spanning opgebouwd, en als gevolg daarvan kunnen er klachten onstaan als buikkrampen, onrust en slecht slapen wat resulteert in heel veel huilen. Bij de behandeling van deze baby’s wordt de moeder meebehandeld. De baby ligt dan op de buik van de moeder. De behandeling is zó zacht voor het kind, dat het vaak gebeurt dat het kind in slaap valt…
  Ook bij kleuters kan Body Stress Release helpen bij allerlei klachten (zie kader). Veel voorkomende gevallen zijn kinderen die niet stil kunnen zitten, klagen over hoofdpijn na het zwemmen of geen zin hebben in de gymnastiekles.

  Aanpak
  Bij de behandeling wordt eerst het lichaam getest op vastgezette spierspanning, door duwbewegingen op bepaalde plekken. Als er dan sprake is van spierspanning, zal het lichaam reageren middels een spierreflex. Deze reactie wordt afgelezen bij de voeten. Zo geeft het lichaam zelf dus precies aan waar het probleem zit. Vervolgens worden er met een vinger of duim impulsen gegeven aan die plekken, waardoor de hersenen het signaal krijgen om de stress los te laten. De druk op de zenuwen neemt hierdoor af, de communicatie tussen de zenuwen en de hersenen wordt hersteld en het lichaam kan zichzelf weer op de normale manier herstellen.

  Body Stress Release is een aanvullende gezondheids­techniek en kan prima ingezet worden naast reguliere zorg. In Wassenaar kun je voor Body Stress Release terecht bij Daniëlle en Søren Jensen van BSR Wassenaar. Behandelingen worden door een aantal zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply