Rate this post
 • Als het niet zo lekker loopt met je kind
  Rate this post

  Als je ‘homeopathie’ zegt, dan denken mensen vaak aan lichamelijke klachten, maar met homeopathie kun je veel meer dan alleen lichamelijke klachten behandelen.

  Soms zie je, als ouder, dat het gedrag van je kind niet helemaal ‘normaal’ is. Natuurlijk kunnen er allerlei aanleidingen zijn waardoor je kind een knik in zijn ontwikkeling, gedrag of ­gezondheid laat zien. Voorbeelden zijn pesterijen, een infectieziekte die niet goed is doorgemaakt, stress thuis door bijvoorbeeld de geboorte van een nieuw gezinslid, de scheiding van de ouders of het overlijden van iemand die voor je kind belangrijk was. Soms is er geen sprake van een knik, maar zie je dat ze het altijd al zwaar hebben gehad in hun ontwikkeling; dat niets vanzelf lijkt te gaan. Naarmate kinderen ouder worden, worden eventuele problemen steeds duidelijker zichtbaar. De stap om te erkennen dat er iets niet klopt, is een heel moeilijke, maar wel een belangrijke, voor de hulp voor je kind. Hoe eerder er kan worden bijgestuurd, hoe beter het is, voor zowel je kind als de rest van het gezin.
  Klassieke homeopathie kan een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van je kind. In een eerste consult komt alles aan bod, van zwangerschap, geboorte en gedrag tot en met slaap en etensvoorkeuren, en natuurlijk grote gebeurtenissen in het leven van je kind. Op basis van dit gesprek wordt een zo passend mogelijk middel gezocht. Dit kan eventueel gewoon naast alle andere medicatie gegeven worden. Een goed gekozen middel zal je kind zowel lichamelijk als geestelijk meer in balans brengen. Hiermee wordt de kans op groei en ontwikkeling vergroot. Als kinderen beter in hun vel zitten, zie je ook verbetering in het gedrag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply