Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als de huisarts je niet verder kan helpen…
  Rate this post

  Heeft je kind bepaalde klachten en kan de arts maar niets vinden? En kan je kind zelf ook niet goed aangeven wat er aan de hand is? Ga dan eens met je kind naar een mesoloog! Die neemt de tijd om uit te zoeken wat er aan de hand is en kan gerichte ­adviezen geven om het probleem op te lossen.

  Er zijn bijvoorbeeld kinderen die last hebben van een ­allergie. De klachten die dit oplevert, worden door ­reguliere artsen vaak afgedaan als ‘prikkelbare darm­syndroom’, zonder dat er grondig onderzoek is gedaan naar de oorzaak van de klachten, en er worden vaak vezelzakjes voorgeschreven. Maar die lossen het probleem niet op.

  Mesologie
  Een gezond lichaam is in balans. Er kunnen tal van redenen zijn waarom een lichaam uit balans is geraakt en daardoor gevoelig is geworden voor klachten en/of ziekte. Met ­behulp van mesologie kan de oorsprong van je klachten achterhaald worden. Mesologie is een vorm van geneeskunde die de reguliere medische kennis integreert met kennis uit de complementaire, aanvullende geneeswijzen. Dit zijn geneeswijzen die een wetenschappelijke basis hebben en waar voortdurend onderzoek naar wordt gedaan.

  In balans
  Een mesologisch onderzoek bestaat uit pols- en tong­diagnostiek, een uitgebreid lichamelijk onderzoek en een meting van je lichaamsfuncties met behulp van een meetapparaat. Zodra alle gegeven verzameld zijn en geïnterpreteerd, kan er een therapieplan voor je worden opgesteld. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een individueel voedings- en/of leefadvies en het adviseren van bepaalde kruiden, homeopathische middelen en/of supplementen. Maar het kan ook zijn dat je wordt doorverwezen naar je reguliere arts, specialist of andere discipline in de gezondheidszorg. Blijf niet langer rondlopen met terugkerende chronische aandoeningen en/of onbegrepen en onduidelijke gezondheidsklachten. Breng je lichaam weer in balans.

  ‘Eindelijk een echte diagnose’
  ‘Mijn dochter klaagde al langere tijd over buikpijn, maar de huisarts vond maar geen oorzaak. Een vriendin van me raadde me aan om eens contact op te nemen met een mesoloog. Dat heb ik gedaan. Mesoloog Debbie nam eerst een uitgebreid vragenformulier met ons door, en daarna werd mijn dochter met behulp van een apparaat helemaal doorgemeten, op allerlei gebieden. En wat bleek? Ze kan koemelk niet goed verteren, waardoor haar spijsverteringssysteem ontregeld is geraakt. Eindelijk hadden we een echte diagnose. Debbie gaf ons adviezen over voeding. Hier konden we mee aan de slag, en na een tijdje merkte mijn dochter dat haar klachten minder werden. Ze had geen last meer van een opgeblazen gevoel, en ze ging zich steeds beter voelen. Ze is nog niet helemaal van haar klachten af, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze, met de hulp van Debbie, op den duur weer helemaal gezond word!’

  – Marjolein (42)
  Groningen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply