Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Als ik een vraag heb, onderneemt ze meteen actie’
  Rate this post

  Johanna (65) kreeg in 2018 voor de tweede keer kanker. Een oncologieverpleegkundige van Omring bezoekt haar sindsdien maandelijks. ‘We hebben een fijne klik met elkaar. Onder het genot van een kop thee praten we bij. We hebben het dan over van alles. Ze vraagt door en wil weten hoe het daadwerkelijk met me gaat. Ik vind het prettig dat ik alles bij haar kwijt kan.’

  Johanna: ‘Ze komt natuurlijk ook om me te informeren over medische zaken. Het gebeurt weleens dat ik niet begrepen heb wat de oncoloog heeft gezegd. Als zij geen antwoord weet op mijn vragen schakelt ze direct met het ziekenhuis. Ook krijg ik vaak praktische tips, bijvoorbeeld over het gebruik van mijn krukken. Ik mag namelijk niet vallen, want er zitten uitzaaiingen in mijn botten. Natuurlijk is dat heftig, maar door haar tips kan ik nog wel genieten van de natuur. De verpleegkundige ziet aan me of ik verdrietig ben en dan mag ik een traantje wegpinken. Ze weet precies wat ze tegen mij moet zeggen op het juiste moment.’

  ‘Ze heeft me op het hart gedrukt dat ik alles mag zeggen en dat ze nergens van opkijkt. Bijzonder hè, dat ik zo mijzelf bij haar kan zijn! Ik vind het ook hartstikke leuk om te weten wat er in haar leven speelt. We hebben echt een band opgebouwd. Het klinkt misschien gek, maar ik kijk altijd ontzettend uit naar haar bezoek.’

  Omring Oncologieverpleegkundige

  Voor wie?
  Het bezoek van de oncologieverpleegkundige is bedoeld voor mensen met kanker, in alle fases van het ziekteproces, die bij ontslag uit het ziekenhuis of tijdens de poliklinische behandeling geen specifieke verpleegkundige zorg nodig hebben.

  Hoe vaak?
  Afhankelijk van het verloop van je ziekte bepaal je samen met de oncologieverpleegkundige wat de frequentie is van de bezoeken.

  Wat zijn de kosten?
  De kosten voor oncologieverpleegkundige worden vergoed vanuit je (basis)zorgverzekering.

  Hoe regel je het?
  Mogelijk heeft je arts je op de oncologieverpleegkundige gewezen. Of misschien ken je wel iemand in je omgeving die wellicht ondersteuning nodig heeft? Het is mogelijk voor elke kankerpatiënt om een vrijblijvend gesprek aan te vragen met een oncologieverpleegkundige van Omring. Bel gerust voor het maken van een afspraak naar Omring. Samen de beste zorg dichtbij.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply