Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als je kind een gedragsprobleem heeft…
  Rate this post

  Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel een kind met ADHD of een gedragsprobleem. Van de ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar zegt 3 tot 9 procent dat hun kind een gedragsprobleem heeft. Dat is veel, en het is een heftig probleem voor zowel het kind als de ouders. Vaak krijgen kinderen medicatie toegediend, zoals Ritalin of atomoxetine. Is dat de enige oplossing? Is dit niet enkel symptoombestrijding? En is het de bijwerkingen en risico’s waard?

  Als NEI-therapeut (Neuro Emotionele Integratie) en voedingsdeskundige kijk ik graag naar de mogelijke oorzaken, en bij gedragsproblemen (en ook ADHD) zie ik er twee: voeding en emoties.
  Juiste voeding is essentieel. Voeding kan een oorzaak zijn van ADHD (of andere gedragsproblemen), maar de juiste voeding kan ook een oplossing zijn. Kinderen met gedragsproblemen reageren vaak slecht op bepaalde voedings­middelen, zoals gluten, koemelk, suiker en chemische toevoegingen (waaronder kleur-, geur- en smaakstoffen).
  Ik onderzoek door middel van spiertesten welke voeding geschikt is voor het kind; een effectieve methode die snel en comfortabel is. Zodra de voeding aangepast is en de ‘verkeerde’ voedingsmiddelen geëlimineerd zijn, zijn de verbeteringen snel zichtbaar.
  De andere oorzaak is emotie. Kinderen kunnen enorm sensitief zijn en emoties van anderen, vaak ook van ouders, oppikken. Emoties ­kunnen vastzitten in het lichaam, en daar kan een kind fysiek, maar ook mentaal, last van krijgen. Ik spoor deze emoties op door middel van ­eerdergenoemde spiertesten.
  Door de emoties bij het kind weg te halen,
  kan er rust ontstaan en zullen zowel de fysieke als eventuele mentale klachten verdwijnen.
  Nieuwsgierig, vragen of geïnteresseerd?
  Neem dan contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply