Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Als je kind vastloopt…
    Rate this post

    Als ouder kun je soms behoefte hebben aan wat extra ondersteuning voor je kind. Iemand die even van buitenaf meedenkt en je af en toe een helpende hand kan bieden. Kinderen hebben zoveel in huis, maar verstoppen het soms, waardoor ze denken dat ze iets niet kunnen.

    In mijn praktijk voor kindercoaching begeleid ik kinderen tussen de 6 en 16 jaar die even vastlopen in hun dagelijks leven. Vastlopen kan bijvoorbeeld komen doordat er iets heftigs is gebeurd of omdat je niet begrepen wordt door de ander.
    Als kindercoach ga ik dan samen met het kind op zoek naar de oplossing. We zoeken samen naar de kwaliteiten die het kind in huis heeft en ik laat het kind deze verder ontwikkelen. Door middel van gesprekken, spelletjes en oefeningen gaan we aan de slag. Ik reik handvatten aan die het kind kunnen helpen in het ervaren van meer zelfvertrouwen, zodat het steviger in zijn schoenen komt te staan. De coaching is oplossingsgericht, en vaak zien we snel resultaat (4 tot 6 sessies). Ook ben ik gespecialiseerd in het versterken van de executieve functies bij kinderen.
    De coaching is laagdrempelig en kortdurend van aard. Een verwijzing is dan ook niet nodig.

    Optimaal leren
    Daarnaast ben ik ook Jeugd Breincoach (www.jeugdbreincoach.nl/Voor-ouders/). Jeugd Breincoaches zijn opgeleid om samen met jou en jouw kind te onderzoeken wat jouw kind nodig heeft om tot optimale leerprestaties te komen. Hierbij wordt gekeken naar belemmerende factoren, maar vooral ook naar de mogelijkheden die het kind heeft. De Jeugd Breincoach is bekend met en ervaren in de begeleiding van jeugd tussen 6 en 18 jaar met ASS, AD(H)D, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie en concentratieproblemen, en leerlingen die door andere omstandigheden moeilijkheden ondervinden bij het leren. Denk hierbij aan leerlingen met faalangst of leerlingen met een bijzondere thuissituatie.
    Nadat duidelijk is waar de leerproblemen vandaan komen, stelt de Jeugd Breincoach een begeleidingsplan op. Dit plan bevat een duidelijke lijn in de begeleiding vanuit de Jeugd Breincoach en een overzicht met huiswerkopdrachten. Dit zijn korte oefeningen van 1 tot 5 minuten per dag. Oudergesprekken kunnen onderdeel van het begeleidingsplan zijn. Je plant deze gesprekken in overleg met jouw Jeugd Breincoach in.

    Yvette Roosjen

    ‘Ik leer leren’
    Ik ben ook ‘Ik Leer Leren’ trainster (zie www.kids-support.nl). Hierbij ga ik met een groepje kinderen (of individueel) aan de slag om te ontdekken hoe hij of zij het fijnst leert.
    Aandachtspunten:
    – Wat is nu eigenlijk leren?
    – Hoe leer ik en wat wil ik leren?
    – Welke leerstijl past bij mij?
    – Hoe kun je plannen met een huiswerkplanner?
    – Hoe maak je een mind-map?
    – Je concentreren: hoe doe je dat?

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply