fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Als je uit balans gebracht wordt, kom je in beweging

  Door de sluiting van het Jordenshuis moest mijn praktijk voor coaching en haptotherapie noodgedwongen verhuizen. Het gevolg: onrust. Een baalgevoel, gecombineerd met een heleboel gepieker en onrustige gevoelens: ‘Hoe vind ik een nieuwe plek met dezelfde sfeer?’

  Alhoewel ik de afgelopen twee maanden heel intensief vond, kijk ik nu terug op een waardevolle en leerzame tijd. Mijn onrust heeft ervoor gezorgd dat ik in beweging kwam. Ik heb meerdere locaties bezocht, met verschillende samenwerkingspartners overleg gehad en het resultaat mag er zijn: sinds 1 april is mijn praktijk gevestigd op Brink 30, samen met twee andere bedrijven. Een toplocatie, goed te bereiken en midden in het centrum. Maar misschien nog wel belangrijker: een prettige sfeer in een ruim pand. Van te voren had ik nooit gekozen voor een verhuizing, maar nu ben ik er blij mee. En terwijl ik dit artikel schrijf, realiseer ik me dat er nu ook ruimte is om het afscheid te voelen van mijn oude plek op het Jordenshuis. Het afscheid van mijn collega’s daar, de ruimte, en niet te vergeten: de plek waar mijn praktijk tot bloei is gekomen. Ik vind het prettig om te ervaren dat deze gevoelens er tegelijkertijd kunnen zijn: geroerd zijn door afscheid en blijdschap om de nieuwe plek.
  Misschien is een gebeurtenis zoals deze wel herkenbaar voor je. Niet alleen een verhuizing brengt je uit balans, ook bijvoorbeeld een financiële tegenslag, een ontslag of een onverwachte gebeurtenis in het algemeen kan hiervoor zorgen. Hoe reageer jij? Welke kwaliteiten zet je in of worden zichtbaar?
  Haptonomie gaat over de balans tussen voelen, denken en doen. Door middel van gesprekken en vooral door concrete ervaringen word je je meer bewust van je lichaam en je gevoelens. Deze ervaringen laten je merken dat je invloed hebt op je dagelijks leven. Contact en ‘ont-moeten’ spelen hierbij een belangrijke rol.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply