Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als je wat hulp kunt gebruiken…
  Rate this post

  Veel mensen kennen AriënsZorgpalet van verzorgings- en verpleeghuizen. Maar AriënsZorgpalet doet méér! De instelling levert sinds enkele jaren ook thuiszorg, voor wie ook maar daar behoefte aan heeft, voor inwoners van Enschede en de omliggende kernen. Niet iedereen weet dat al, en daarom vind je in dit artikel meer informatie hierover.

  Natuurlijk wil je zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen, en daar wil AriënsZorgpalet graag bij helpen, wanneer je niet meer alles zelf kunt. Heb je iemand nodig die je helpt bij het aan- en uitkleden en/of wassen, of kun je wel wat hulp gebruiken bij het dagelijks innemen van je medicijnen? De thuiszorg van AriënsZorgpalet is er voor alle mensen in Enschede met een ondersteuningsvraag voor zorg aan huis.

  Zelforganiserende wijkteams
  De teams van ziekenverzorgenden en (wijk)verpleegkundigen binnen AriënsZorgpalet zijn al bijna twee jaar zelforganiserend. Dat wil zeggen dat er geen teamleiders zijn die besluiten nemen, maar dat de teams zelf alles regelen, van de zorg tot aan communicatie.

  Korte lijnen
  De werkwijze van een zelfsturend team heeft voor cliënten onder andere het voordeel dat er korte lijnen zijn: door het bellen van één telefoonnummer kan iemand alles in gang laten zetten. Dit nummer is dagelijks tot 23.00 uur in gebruik. De verschillende wijkteams zijn gemakkelijk toegankelijk en zichtbaar in de wijken, en de service is laagdrempelig. Indien nodig kan er snel doorverwezen worden naar andere medewerkers binnen AriënsZorgpalet.

  Thuiszorg in basispakket
  De thuiszorg wordt sinds 1 januari 2015 vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) geregeld. Wijkverpleging is opgenomen in het basispakket. Dit betekent dat, net als bij een bezoek aan de huisarts, het eigen risico niet wordt aangesproken.

  Het kantoor van team Noord van de thuiszorgtak van ­AriënsZorgpalet is gevestigd aan de Voortsweg in het ­Menko-gebouw, en is zijn bereikbaar onder telefoonnummer 06-17298489. Voor informatie over thuiszorg in alle andere wijken van Enschede, Glanerbrug en Lonneker,
  kun je bellen met het algemene nummer van
  AriënsZorgpalet: 053-4826688.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply