Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Als je wordt ingehaald door je verleden

  Angela (36) vertelt: ‘Op papier had ik alles goed voor elkaar. Ik ben getrouwd met een leuke man, heb twee wolken van kinderen en heb een leuke baan. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik vastliep, en dat in werd ingehaald door het verleden.’

  ‘Op momenten dat ik mij onzeker voelde, kwamen er allemaal dingen bij me naar boven die ik als tiener en twintiger had meegemaakt. Pesterijen op school, een ex die me een tijd lang bleek stalken… Dingen waarvan ik dacht dat ik ze goed had verwerkt, maar die me nu hoofdpijn en hyperventilatie bezorgden. Ook ‘s nachts lag ik er wakker van, en ik kreeg zelfs nachtmerries. Op advies van een vriendin ben ik brainspotting bij Hella gaan proberen, een therapie speciaal voor onverwerkte emoties en gebeurtenissen. Er waren twee sessies brainspotting voor nodig. Maar éindelijk ben ik op een punt gekomen dat het veel beter met me gaat. Ik heb een stuk meer energie, en kan mijn onzekerheid beter de baas. Nachtmerries heb ik niet meer; de meeste nachten slaap ik zelfs als een roosje!’

  Brainspotting: de filosofie erachter
  Brainspotting therapeut Hella legt uit: ‘Als je iets heftigs meemaakt, kan dat een lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaken. De gebeurtenis kan onbewust zó’n impact op je hebben, dat dit wordt opgeslagen als een trauma in brein. Steeds wanneer je iets meemaakt dat jou, bewust of onbewust, doet herinneren aan deze gebeurtenis, wordt jouw brein geactiveerd. Hierdoor komen er meestal hevige gevoelens naar boven, en soms ook lichamelijke klachten. Brainspotting helpt om je weer beter te voelen. Tijdens de brainspotting sessie focus je je op een bepaald punt. Hierbij correspondeert je oogpositie met de locatie in je hersenen waar de nare ervaring ligt opgeslagen. Vervolgens wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam geactiveerd, waardoor je lichaam actief aan de slag gaat met het opruimen van het trauma. Je kunt weer ‘normaal’ functioneren, en raakt van je trauma af. Het is mogelijk dat je al na twee sessies weer wat tot rust gekomen bent.

  Gezonde aandacht voor jezelf!
  ‘Ik wil weer lekker in mijn vel zitten’ of ‘Ik wil me weer gezond en fit voelen, zowel lichamelijk als mentaal. Herken je je in deze hulpvragen? Ik help je graag om weer lekker in je vel te komen. Daarvoor bied ik een scala aan behandelingen aan, zoals brainspotting, voedings- en gewichtscoaching, cavitatie en compressietherapie. Verder kun je ook bij me terecht voor een heerlijke schoonheidsbehandeling. Goed om te weten is dat ik gediplomeerd gewichtsconsulent ben en bij de BGN ben aangesloten. Dat betekent dat mijn coachingsconsulten veelal (gedeeltelijk) vergoed worden door je zorgverzekeraar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply