Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Als de juiste voeding en leefstijl niet genoeg is…

  Nu het kouder wordt en de gure wind vrij spel heeft, kunnen sommige huidaandoeningen extra ­opspelen. Een goed voorbeeld daarvan zijn couperose en rosacea. Je huid droogt in dit jaargetijde sneller uit en ook de overgang van kou naar warmte kan een trigger zijn om er meer last van te krijgen. Door de temperatuurs­wisselingen moeten de bloedvaatjes in je gezichtshuid namelijk extra hard werken.

  Ook bepaalde voedingsmiddelen en je levensstijl ­kunnen couperose en rosacea verergeren. Sterk gekruid eten, ­warme dranken en alcohol kunnen de roodheid doen ­opvlammen, evenals voedingsmiddelen als ­chocola, ­cafeïne, zuivel en zeevruchten. Stress, medicijnen, ­zwangerschap en roken staan ook bekend om hun invloed op deze huidaandoeningen en daarnaast is er ook nog een erfelijke factor die een rol kan spelen.

  Professioneel behandelprogramma
  Alleen het aanpassen van je voedingspatroon en je leefstijl is niet genoeg om van de roodheid van je gezicht af te komen: ook een goede huidverzorging is van groot belang. ‘In mijn salon werk ik met producten van IK Skin Perfection en Cenzaa. Beide merken bieden een heel goed stappenplan tegen couperose en rosacea’, vertelt Petra Oosterhuis enthousiast. ‘Het is een compleet programma speciaal voor deze kwetsbare, gevoelige huid. Het is ontwikkeld om de huid in balans te brengen, de weerstand te verhogen, ­roodheid en ­eventuele ontstekingen te verminderen en de huid te kalmeren en verlichting te bieden bij irritatie en zwelling. Couperose is dan wel niet te genezen, en ook rosacea is een huidaandoening met een chronisch karakter, toch kun je met behulp van dit professionele behandelprogramma én op de huid afgestemde thuisverzorgingsproducten een maximaal resultaat behalen. Tijdens een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek kan ik je er alles over vertellen.’

  Het verschil tussen couperose en rosacea
  Couperose en rosacea worden nog wel eens met elkaar verward. Beide aandoeningen hebben als kenmerk roodheid in het gezicht, maar de oorzaak is wel anders. Bij couperose zijn de kleine ­adertjes in je gezicht blijvend verwijd. Ze hebben hun ­elasticiteit verloren en doordat je huid bij het ­ouder worden dunner wordt, zijn deze defecte vaatjes als allemaal kleine lijntjes zichtbaar. Rosacea komt eveneens op de wangen voor, maar ook op de neus. Soms gaat het gepaard met rode bultjes, puistjes en ontstekingen waardoor het nog wel eens voor acne wordt aangezien. Couperose, de kleine, uitgezette bloedvaatjes, komt bij vrijwel alle mensen met rosacea voor. Omgekeerd is het niet zo dat iedereen met couperose ook rosacea heeft.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply