Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als je kind te vroeg geboren wordt…
  Rate this post

  Er komt nogal wat op je af als je kind te vroeg geboren wordt. Er is extra zorg nodig, en vergeet ook de ­emotionele aspecten niet.

  Begin dit jaar is Franciscus Gasthuis & Vlietland een samenwerking gestart met het Kleine Helden Huis, gevestigd aan de Oostzeedijk in Rotterdam. Het Kleine Helden Huis biedt alle nazorg voor te vroeg geboren kinderen onder één dak en leert ouders na een bewogen periode om te gaan met kinderen die te vroeg zijn geboren. Dit gebeurt allemaal in een rustige, veilige en niet-klinische omgeving. Het is ingericht als een knusse huiskamer en dat is uniek in Nederland.

  Samenwerking
  Voor de zorg bij te vroeg geboren kinderen betekent dit dat de nazorg nu in het Kleine Helden Huis plaatsvindt. Een aantal medici en paramedici van Franciscus Gasthuis & Vlietland, bijvoorbeeld een kinderarts, fysiotherapeut of logopedist, houdt spreekuren en behandelt kinderen in Het Kleine Helden Huis. Daarnaast krijgen alle gezinnen sociaal-emotionele zorg in de vorm van opvoed- en ontwikkelingsondersteuning en de verwerking van ­traumatische ervaringen.

  Geen extra kosten
  Het initiatief is bedacht door Angelique Haringsma, ­kinderarts / neonatoloog in Franciscus Gasthuis & Vlietland, en Hiltje Keuchenius-Heyman, gezinscoach. ‘Het is de standaard zorg met veel extra’s en op een andere locatie die geen ziekenhuissfeer uitademt’, zegt Angelique. ’Na een bewogen periode in het ziekenhuis is het juist heel belangrijk dat de prematuren en het gezin in een rustige omgeving nazorg kunnen krijgen. Het verschil maken voor het hele gezin: dat is waar we ons vol voor inzetten. Wat we nu in deze korte periode al zien, is dat we veel gezinnen echt kunnen helpen het normale leven weer op de rit te krijgen. De balans met gezin, werk en eigen ­welbevinden is zó ontzettend belangrijk.’

  Voor meer informatie over Het Kleine Helden Huis kun je terecht op www.hetkleineheldenhuis.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply