Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als het leven pijn doet…
  Rate this post

  Of je nu rijk of arm bent: je krijgt in je ­leven te maken met verlies en pijn.  De dood van een geliefd persoon of verlies van je gezondheid zijn ingrijpende gebeurtenissen die je intens eenzaam en verdrietig kunnen maken.

  Een boeddhistische oefening waarmee je jezelf enorm kunt steunen in pijnlijke of moeilijke situaties is zelfcompassie of medeleven met jezelf. Deze eenvoudige oefening kan diep op je inwerken. Je gaat hiervoor naar een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden. Adem een paar keer bewust in en uit en kijk naar je gevoelens van dit moment: verdriet en eenzaamheid, maar misschien ook een schuldgevoel of een veroordeling van jezelf of de situatie.
  Zeg in stilte dat je ziet hoe moeilijk het voor je is… hoe je worstelt… dat je er voor jezelf bent… om jezelf geeft…Buig voor wie je bent en wat je voelt. Je kunt ook je handen op je hart leggen om de oefening te versterken.
  Wil je de oorspronkelijke opname van deze zelfcompassie, stuur me dan een mailtje met telefoonnummer. Dan kan ik je misschien hierbij helpen.
  Ik wens je veel hart voor jezelf.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply