Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Als de liefde er nog is, maar de relatie niet meer werkt
  4/4 - (2 stemmen)

  Jij en je partner houden ontzettend veel van elkaar. Toch zitten jullie vaak niet op één lijn, de ergernissen lijken toe te nemen en je partner voelt zo ver weg. Soms bekruipt jou het gevoel dat je je partner niet meer begrijpt. Of hij jou niet. Of jullie elkaar niet… Het verwart je en je bent dit gevoel liever kwijt dan rijk.

  Als jullie niet meer gelukkig zijn in jullie relatie, dan kan het zo zijn dat jullie niet meer weten hoe jullie elkaar kunnen benaderen. Jullie zijn niet meer toegankelijk en ontvankelijk voor elkaar. Het lijkt erop dat er geen onderlinge betrokkenheid meer is. Vaak speelt angst een rol: de angst voor het maken van contact, want jullie weten niet hoe de ander zal reageren. Zo raken jullie van elkaar vervreemd. Om met deze vervreemding om te gaan, ontwikkelen de meeste stellen een negatief gedrag oftewel een negatief interactiepatroon waarin ze elkaar gevangen houden. Dit interactiepatroon leidt tot constante spanningen in de relatie, waardoor ze zich niet meer veilig en thuisvoelen binnen hun eigen relatie. Relatietherapeuten Reginald Markes en Toos de Groot bieden EFT-relatietherapie. ‘EFT’ staat voor ‘Emotionally Focussed Therapy’. Deze methode richt zich op het beter begrijpen van emoties en het versterken van de veilige verbinding. Jullie leren onder andere om je gevoelens en behoeften naar elkaar te uiten en aan te sluiten op de ander. En jezelf hierin niet te vergeten of weg te cijferen. Deze methode is opvallend effectief: meer dan 71% van de stellen ervaart dat zij na EFT-relatietherapie hechter met elkaar verbonden zijn. Dit voelt goed, veilig en je ervaart dat jij je partner weer terugvindt en vice versa.

  De relatie weer laten werken
  Gangbare vormen van relatietherapie focussen zich vaak op oppervlakkige ergernissen en de communicatie tussen jullie als stel. EFT-relatietherapie richt zich juist op het niet-werkende interactiepatroon dat pijn en afstand brengt tussen jou en je partner. EFT-therapie gaat dus veel dieper. Doordat deze therapie toegankelijk en praktisch is, kunnen jullie al na enkele sessies hardnekkige patronen doorbreken. Tijdens de EFT-relatietherapiesessies worden jullie door Toos de Groot en Reginald Markes, beiden er­varen EFT-therapeuten, begeleid in het doorbreken van jullie negatieve interactiepatronen. Jullie leren je behoefte aan hechting en de angsten die je bij een gebrek aan hechting ervaart met elkaar te bespreken. Dit stelt jullie instaat om met deze behoeften om te gaan. EFT-relatietherapie stelt jullie als koppel in staat om je eigen behoeften en reacties, en die van je partner, te begrijpen. Op deze manieren versterken jullie je onderlinge band en zijn jullie weer bereikbaar voor elkaar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply