Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als ouder ben je nooit ‘af’…
  Rate this post

  Welke nieuwe voornemens heb jij dit jaar als ouder? De meesten onder ons beginnen het nieuwe jaar met de beste voor­nemens gericht op onszelf als persoon. Maar hoe zit het nou met jouw rol als ouder? Wat zou jíj daaraan kunnen veranderen? Want ook als ouder is het mogelijk om je te ontwikkelen, alleen staat niet iedere ouder daarbij stil.

  Een ouder word je met de komst van een kind. Voor de meesten is dit een geweldige ervaring en wordt dit graag gedeeld met anderen. Toch wordt er zelden openlijk gepraat over de keerzijde van het ouderschap: de stress en vermoeidheid die het met zich mee kan brengen.
  Stress en vermoeidheid bij ouders kan veroorzaakt worden door te hoge verwachtingen van zichzelf (en soms ook van hun kind) te hebben, om er vervolgens achter te komen dat dit niet werkt. Helaas zijn er ouders die steeds hetzelfde blijven doen, in de hoop dat het toch een keer zal moeten werken. Met als gevolg dat ze in een vicieuze cirkel blijven hangen.
  Als iets niet werkt, leer ervan en doe iets anders. Sta er als ouder dus ook voor open om te ervaren dat je niet alles hoeft te weten en te kunnen. ‘Ouders zijn’ betekent dus ook vallen en opstaan, leren van en uitproberen. Ook als ouder ben je dus nooit ‘af’. Gun je zelf (en daarmee je kind) om een nieuw begin te maken; niet elk jaar, maar elke dag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply