Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als een welkom een afscheid wordt
  Rate this post

  Afscheid nemen van je pasgeboren baby: een vreselijke gebeurtenis in het leven van de ouders. Je wereld stort in en niks is meer zoals het was.

  Marije Stuffken werkt bij Ima afscheidszorg in Utrecht en verloor negen jaar geleden haar zoontje Dieder na 33 weken zwangerschap. ‘Terwijl zijn tweelingbroertje Fabe op de couveuseafdeling lag, moesten mijn man Jaap en ik de begrafenis van Dieder regelen. We zaten middenin de stortvloed van emoties om het verlies van Dieder én ik stond nog bol van de zwangerschapshormonen. Je kunt je wel voorstellen dat ons hoofd totaal niet naar het regelen van de uitvaart stond. In die tijd waren er vrijwel geen initiatieven zoals Ima afscheidszorg en hebben we zelf de uitvaart geregeld. Vorig jaar verloren mijn zus en zwager hun baby en maakte ik van dichtbij mee hoe mijn collega Ruth van den IJssel hen op een mooie en respectvolle manier begeleidde. Wat had ik ook graag Dieder thuis dichtbij me gehad om hem te knuffelen, te aaien en naar hem te ­kijken. Juist omdat hij maar zo kort fysiek bij ons was, hadden mijn man en ik ieder moment met hem veel intensiever willen beleven. Sinds het overlijden van het kindje van mijn zus besloot ik me aan te sluiten bij Ima afscheidszorg en begeleid ik met heel veel liefde ouders die afscheid moeten nemen van hun pasgeboren baby.”

  Je kindje verwelkomen
  Francien Bisschop is mede-eigenaar van Ima afscheidszorg en weet uit ervaring hoe belangrijk verwelkomen is: ‘Als je je baby verliest, komen welkom heten en afscheid nemen dichtbij elkaar. We besteden daarom niet alleen aandacht aan de uitvaart, maar we helpen ouders ook bij het welkom heten van hun kindje en het creëren van mooie momenten en herinneringen. Er is veel mogelijk, zoals het in bad doen en aankleden van een kindje en het maken van foto’s en hand- en voetafdrukjes. Wij staan in dienst van de ouders en vanzelfsprekend is niks verplicht en bijna alles mogelijk. Alle medewerkers van Ima afscheidszorg hebben ervaring met het verlies van een kindje en vanuit deze ervaring kunnen zij op een liefdevolle manier inspelen op elke situatie.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply