Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Als zwanger worden niet lukt…

  Zwanger worden gaat niet altijd even gemakkelijk. Bij zo’n 15% van de stellen is er na een jaar nog geen uitzicht op een zwangerschap. Afwijkingen aan de eileiders kunnen voor een verminderde vruchtbaarheid zorgen, maar ook de kwaliteit van het sperma, een geslachtsziekte, een onregelmatige cyclus of een verstoring in de hormoonaanmaak hebben invloed op de vruchtbaarheid.

  Hormonen spelen een sleutelrol als het gaat om het zwanger worden. Als je bijvoorbeeld te weinig van het geslachtshormoon lutropine (LH) aanmaakt, ontstaat er een tekort aan het geslachtshormoon progesteron. Er komen dan geen of onvoldoende gerijpte eicellen vrij. Een tekort aan het follikel stimulerend hormoon (FSH) remt het rijpen van de eiblaasjes, waardoor er meerdere met vocht gevulde blaasjes in je eierstokken kunnen ontstaan. Ook kan het zijn dat je te veel insuline aanmaakt. Insuline is een hormoon dat je nodig hebt om glucose te verwerken. Te veel van dit hormoon kan er weer voor zorgen dat je te veel testosteron aanmaakt, een mannelijk hormoon. Dit kan zich uiten in cystevorming in de eierstokken, acne, overbeharing, haaruitval en overgewicht. Dit alles zijn symptomen van het zogenaamde PolyCysteus Ovarium Syndroom, ook wel kortweg PCOS genoemd.

  PCOS
  Naar schatting heeft zo’n 10% van alle vrouwen PCOS-klachten. PCOS is geen ziekte, maar een verzameling klachten die allemaal te maken hebben met de hormoonbalans en vruchtbaarheid. Bij PCOS zijn de waarden van verschillende hormonen in je lichaam verlaagd of juist verhoogd, waardoor allerlei lichamelijke processen verstoord raken en je vruchtbaarheid vermindert. Voor het grootste gedeelte worden PCOS-klachten veroorzaakt door een overproductie van het hormoon insuline. Wanneer je over een langere periode te veel koolhydraten hebt gegeten en/of te veel chemicaliën hebt binnengekregen (bijvoorbeeld via de pil, medicijnen of andere hormoonverstorende stoffen), dan kan je lichaam ongevoelig (of resistent) worden voor insuline. Je hebt dan steeds meer insuline nodig om hetzelfde beetje glucose in je bloed te verwerken. Insuline is een zeer krachtig hormoon, dat een heel sterke invloed heeft op onze hormoonbalans. Vermindering van je PCOS-klachten begint dus met het aanpassen van je voedingspatroon en leefstijl. Daarmee zorg je voor herstel van je gezondheid en pak je je problemen bij de oorzaak aan.

  Verbeter je vruchtbaarheid
  In het geval van PCOS is het belangrijk om te kijken naar wat de impact van verschillende voedingsmiddelen op je bloedsuikerspiegel is. Immers: hoe lager en stabieler je bloedsuikerspiegel is, hoe minder insuline je nodig hebt. Dit heeft weer een positieve uitwerking op de aanmaak van het mannelijke hormoon testosteron. De productie ervan vermindert namelijk. Ook zul je merken dat je emotioneel stabieler wordt, je meer vet verbrandt in plaats van het op te slaan, je je energieker voelt en je menstruatiecyclus regelmatiger wordt. Uiteindelijk draagt dit allemaal positief bij aan jouw vruchtbaarheid.

  Kies voor natuurlijke oplossingen
  Wanneer de oorzaak wordt aangepakt, is het vaak niet nodig om medicatie in te zetten om de vruchtbaarheid te vergroten. In mijn praktijk heb ik al meerdere malen mogen meemaken dat, als je je richt op het herstel van je hormonale balans door middel van het aanpassen van je voedingspatroon en leefstijl, het mogelijk is om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Een gezond lichaam is immers een voorwaarde om zwanger te worden én te blijven.

  Persoonlijk advies
  Wil jij ook graag weten hoe je jouw hormoonhuishouding weer in balans kunt brengen? Of heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding en ondersteuning naar een gezonder eet- en leefpatroon? Maak dan een afspraak voor een kennismakings- of intakegesprek. Ik help je graag!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Aduriz Martina op september 28, 2017, 11:28 am

  Hallo, ben ik Aduriz Martina. Ik ben zo blij vandaag voor wat Dr. Zomba heeft gedaan voor mij en mijn familie. Ik ben hier om te vertellen daar vrouwen die willen zwanger of bedenken van een baby. heb je geprobeerd om een baby eerder zwanger te worden? Ik wil dat je contact opnemen met Dr. Zomba kruiden, voor zijn natuurlijke wortel en kruiden om te helpen u krijgen zwanger of bedenken van een baby na een ontmoeting met je man. hij mij bedenken een baby net 3 week van het nemen van zijn natuurlijke zwangerschap kruiden die gemakkelijk maken me zwanger van een baby te helpen. nu heb ik twee bouncing baby jongens tweelingen. voor meer informatie over Dr. Zomba werk contact met hem via: drzombaherbalspecialist@gmail.com

  Beantwoorden →