Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als zwangere vrouw ben jij het uitgangspunt
  Rate this post

  Ben je zwanger? Dan word je vaak gewaarschuwd voor allerlei complicaties, maar daardoor misschien onnodig bang gemaakt. Het is juist belangrijk dat je tijdens de zwangerschap in je kracht blijft staan. Het lichaam van de zwangere vrouw mag niet uitgeput raken.

  In het Oosten is er aandacht voor het welzijn van de zwangere vrouw, maar in de westerse cultuur staat de baby centraal. Met acupunctuur, de juiste voeding, rust en eventueel Chinese kruiden, kun je op een natuurlijke wijze ondersteund worden tijdens en na je zwangerschap. Zo behoud jij je kracht en vitaliteit en die geef je dan door aan de baby in je buik. Heb jij klachten zoals misselijkheid, pijn en vermoeidheid? Dan is het tijd voor een bezoek aan de acupuncturist.
  Soms is de maagenergie te zwak en moet deze versterkt worden. Ook kan er sprake zijn van een stagnatie in het maaggebied door bijvoorbeeld stress. Terwijl bij misselijkheid de pols een belangrijke behandelplek is, is dit bij angst een acupunctuurpunt tussen de wenkbrauwen op het voorhoofd.

  Stuitligging
  In de laatste drie maanden van de zwangerschap richt acupunctuur zich op het verhelpen van een stuitligging van de baby en op het voorbereiden op de bevalling. Als er sprake is van een stuitligging, wordt vanaf week 33 in de zwangerschap moxa-therapie gebruikt. Moxa is gedroogd bijvoetkruid. Dit kruid is opgerold in een soort sigaar, waarvan de warmte wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen. Acupuncturiste Mariëlle van de Meene houdt de moxa-staaf vlak boven de huid en die verwarmt ze vervolgens gedurende 20 minuten. De warmte trekt omhoog, het kleine bekken in, waar ook de baarmoeder zit. Hierdoor wordt de kans dat de baby spontaan uit de stuitligging komt, met 25% verhoogd.

  Kinderwens
  Wanneer je moeite hebt om zwanger te worden, kan er sprake zijn van een stagnatie in de energiestromen van de lever en de nieren, en het is dan belangrijk dat je energiestromen weer op gang gebracht worden. Acupunctuur is daar een geschikt middel voor. Tijdens een behandeling worden een klein aantal heel dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam waar de energie niet goed stroomt. De naalden heffen de blokkade op, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen. Je menstruatiecyclus speelt ook een belangrijke rol: zwanger raken lukt het beste als je cyclus regelmatig is en je geen klachten hebt. Met behulp van acupunctuur kan de cyclus verbeterd worden, wordt de doorbloeding van het baarmoederslijmvlies gestimuleerd en de energie van de betrokken gynaecologische organen versterkt.

  Over Mariëlle van de Meene
  Mariëlle van de Meene: ‘Ik ben in 1989 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben, kreeg ik behoefte aan verandering en verdieping. Ik ben gestopt als fysiotherapeut en raakte geïnteresseerd in een meer holistische benadering van gezondheid en geneeskunde. Zo kwam ik in aanraking met de ­Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Na de opleiding tot acupuncturist te hebben afgerond, ben ik gestart met mijn eigen praktijk.
  Mariëlle is verder gespecialiseerd in de aanpak van onder andere menstruatie- en overgangsklachten, allergieën, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, huidaandoeningen, stressklachten, spijsverteringsproblemen en bijwerkingen van chemotherapie. Kijk voor een overzicht van alle te behandelen klachten op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply