Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Altijd een prachtige oogopslag
  Rate this post

  Of je nu de hele zomer lang aan het zwembad te vinden bent, naar een buitenlandse stad gaat of lekker naar de Nederlandse kust gaat, je wilt je deze zomer écht geen zorgen maken over je make-up.

  Ieder jaar is het hetzelfde verhaal: wenkbrauwen die ineens hun ware aard laten zien na een verkoelende duik of doorgelopen eyeliner door de hitte in de stad. Daar moet toch een oplossing voor zijn…

  Huidvriendelijk
  Die oplossing is er! Permanente make-up (PMU) zorgt ervoor dat je de hele zomer zeker weet dat je er op je best uit ziet! Zelfs ’s ochtends vroeg of als je net uit de douche bent gestapt. PMU is een methode waarbij met een ultradun, steriel naaldje een huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de bovenste laag van je huid wordt aangebracht. Het resultaat blijft lange tijd mooi, maar je moet erop rekenen dat de PMU eenmaal per jaar een touch-up nodig heeft.

  De mogelijkheden
  PMU kan op verschillende plekken in je gezicht worden toegepast. Je kunt kiezen voor wenkbrauwen, maar ook je oogleden. Hierbij kun je kiezen voor verschillende eyeliners in diverse kleuren en diktes. Permanente lipliner of volledig ingevulde lippen zijn ook mogelijk. Hierdoor lijken je lippen voller. PMU loopt niet uit, en dat is natuurlijk ideaal in de zomer. Daarnaast is het ook een goede oplossing wanneer je door een visuele beperking moeite hebt jezelf op te maken of als je allergisch bent voor gewone make-up.

  Gecertificeerd specialist
  Cathy van Diepen is specialist op het gebied van PMU. Ze legt uit hoe een behandeling in haar salon eruitziet: ‘Eerst vindt er een intakegesprek plaats. Vervolgens kiezen we samen de pigmentkleur en de vorm voor het mooiste en meest natuurlijke resultaat. Dan ga ik aan de slag. De behandeling wordt enkele keren herhaald, met tussenpozen van 4 tot 6 weken. Het mooiste is om de make-up ieder jaar te laten opfrissen voor een langdurig mooi resultaat.’

  Medische pigmentatie (dermatografie)
  Als je te maken hebt gehad met een borstreconstructie als onderdeel van de behandelingen tegen borstkanker, kan er met medische pigmentatie, oftewel dermatografie, een mooie nieuwe tepelhof (areola) op de borst aangebracht worden, zodat beide borsten toch weer (enige) gelijkenis vertonen. Medische pigmentatie kan verder ingezet worden voor de camouflage van littekens, of het mooier in vorm maken van de lippen in geval van een schisis (hazenlip).

  Gediplomeerd medisch schoonheidsspecialiste Cathy van Diepen heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het vak. Ze heeft haar opleiding tot PMU-specialist gevolgd aan de gerenommeerde Academie voor Permanente make-up van Hulscher Cosmetics in Almere. Je kunt bij haar ook terecht voor huidverzorging, acnebehandelingen, littekenbehandelingen, lichaamsmassages, harsbehandelingen en elektrisch ontharen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply