Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Altijd moe? Neem je voeding onder de loep
  Rate this post

  Ben je vaak moe? Nooit een uitgeslapen gevoel? Het is dan verstandig om eens naar je voeding te kijken. Je lichaam heeft niet alleen voldoende, maar ook de juiste voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Gevarieerd eten kan ervoor zorgen dat vermoeidheidsklachten verminderen.

  De oorzaak van vermoeidheid kan het gevolg zijn van te veel (toegevoegde) suikers. Eet je veelsnacks of bewerkte producten, zoals ontbijtgranen, koek / repen, chocolade, frisdranken, pizza, snoep, jam, witbrood enzovoort, dan krijgt je lichaam een suikerpiek. Korte tijd heb je veel energie, met daarna een dip. Je lichaam moet veel energie besteden aan het verwerken van al die suikers.

  Het ontbreken van vitamines en mineralen kan ook moeheid veroorzaken. Denk hierbij aan het ontbreken van magnesium, ijzer en vitamine B. Magnesium verhoogt de weerstand tegen stress, depressies en spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Symptomen van ijzertekort zijn vermoeidheid en duizeligheid. Vooral vrouwen kunnen tijdens de menstruatie een tekort aan ijzer hebben. Ook vegetariërs lopen meer kans op een ijzer­tekort. Vitamine C heeft een gunstige invloed op een betere opname van ijzer in ons lichaam.

  Vitamine B1, B3, B6 en B12 zijn allemaal betrokken bij de energieproductie in de cellen en ons verteringssysteem. De beste manier om al deze voedingstoffen binnen te krijgen is door gevarieerde voeding. Mijn cliënten, die meestal komen met de wens om gewicht te verliezen, voelen zich na een paar weken niet alleen lichter, maar ook veel energieker. De levenskwaliteit neemt toe en stress en vermoeidheid verdwijnen, simpelweg door gezonde en gevarieerde voeding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply