Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ambachtelijk gemaakte boxsprings
  Rate this post

  Met meer dan 25 jaar persoonlijke ervaring kunnen Dennis Mostert en Richard Aalders van Boxspringfabriek met recht dé boxspringspecialisten worden genoemd. In de traditionele fabriek aan de Weitzelweg 2 te Vriezenveen produceren ze handmatig boxsprings die rechtsreeks aan de klant worden verkocht.

  De matrassenfabriek Eastborn, die door de grootvader en vader van Dennis Mostert werd gestart, ligt ten grondslag aan Boxspringfabriek. Eastborn werd een groot succes en groeide uit tot een van de grootste matrassenfabrieken van Nederland. ‘Omdat vanaf 2008 de trend is ontstaan bij grote boxspringfabrikanten om onderdelen uit lagelonenlanden te halen, stonden wij niet meer achter deze producten.
  De kwaliteit is een stuk minder en daarom hebben we besloten om onze eigen weg te gaan. Met een naai- en nietmachine zijn we aan de slag gegaan. Mede door onze jarenlange ervaring ging dat eigenlijk meteen hartstikke goed’, zegt Richard. In 2009 richtte hij samen met Dennis Boxspringfabriek op met als doel om kwalitatief hoogwaardige boxsprings te kunnen leveren voor een betaalbare prijs. ‘Wij willen als boxspringmakers zo dicht mogelijk bij de klant staan om aan hun wensen te kunnen voldoen. Daarom verkopen wij onze producten rechtstreeks aan de klant. Zo kunnen we een hoge kwaliteit bieden voor een scherpe prijs.’
  Handwerk
  Boxspringfabriek is een traditionele fabriek met een prachtige showroom, die op ambachtelijke wijze boxsprings maakt, geheel naar wens van de klant, zowel in afmeting als in uitstraling. Klanten hebben de mogelijkheid om het volledige productieproces te volgen in de eigen fabriek.
  Van matras tot frame wordt alles met de hand gemaakt.
  ‘Het grote voordeel hiervan is dat we maatwerk kunnen leveren en een bed helemaal aanpassen naar de wensen van de klant. Zo kunnen we bijvoorbeeld een extra breed bed maken en bieden we veel mogelijkheden op het gebied van materialen en kleuren’, zegt Richard.
  Een boxspring van Boxspringfabriek is dan ook altijd uniek en van zeer hoge kwaliteit. ‘Zo verlijmen wij onderdelen over de volle breedte en doen we geen concessies om materialen te besparen. Kwaliteit staat voorop.’ Boxsprings zijn erg populair, en dat is volgens Richard niet voor niets. ‘De grote voordelen van boxsprings zijn dat ze een uitstekende ventilatie bieden, over een hoge instap beschikken en geschikt zijn voor elk type slaper.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply