Rate this post
 • Anders omgaan met ziekte
  Rate this post

  En ineens is alles anders. Alles draait om jouw ziekte. Jouw lichaam, dat wat het meest dichtbij en meest van jou is, je huis, je basis, dat lichaam is veranderd. Dat heeft impact, veel impact. Je kunt denken aan onzekerheid, angst, slaapproblemen, verdriet, verkramping of boosheid. Met andere woorden: je evenwicht is weg. Je bent uit balans.

  Voetreflexologie kan je op weg helpen om in deze omstandigheden jouw nieuwe balans weer te vinden. De aandachtvolle aanraking van voetreflexmassage nodigt uit te verzachten. Voetreflexologie geeft ondersteuning voor, tijdens en na de reguliere behandelingen. De behandeling kan vitaliserend en ontspannend ingezet worden of juist gericht zijn op ontgifting van het lichaam. De ontgifting is gericht op het versneld afvoeren van de restanten van de chemo of medicijnen of de door bestraling beschadigde cellen.
  Ook hebben de aandachtvolle aanrakingen van de voetreflexmassage een positieve werking op de vermindering van pijn en de bijwerkingen van jouw behandelingen.

  Opstellingen en ziekte
  Een heel andere manier van omgaan met ziekte zijn opstellingen. Wanneer je eraan toe bent om verder te kijken dan alleen je ziekte, wanneer je wilt weten of je ziekte je iets duidelijk wil maken, dan kunnen opstellingen je een betekenisvolle handreiking bieden.
  Ziekte wordt vanuit het opstellingswerk gezien als een uiting van het lichaam om iets wat gezien wil worden zichtbaar te maken. Er wordt zichtbaar wat tot dan toe niet is gezien. Een opstelling brengt bewustzijn in het patroon van de patiënt en zijn ziekte in relatie tot zijn (familie)systeem. Hierdoor kunnen opstellingen bijdragen aan het herstel van de balans.
  Wanneer we via opstellingen gaan kijken wat er verborgen ligt onder de ziekte, dan is het belangrijk dat er ruimte is om het proces te ontvouwen. Om jezelf de ruimte te geven, is het goed als er een zekere mate van lichaamsbewustzijn is en wanneer er duidelijk een bereidheid is om werkelijk te willen zien wat er zich voor je ogen ontvouwt; het werkelijk willen aanschouwen van ‘wat is’.
  De opstellingen kunnen plaatsvinden in een groep of in een 1-op-1-setting. Binnen mijn praktijk By Touch werk ik 1-op-1.

  By Touch biedt je de mogelijkheid, met inachtneming van aandacht en respect, om via voetreflexologie en/of opstellingen tot een nieuwe balans in je leven te komen. Meer informatie kun je vinden op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply