Rate this post
 • Angst overwinnen: hoe werkt dat?
  Rate this post

  Na 32 jaar traditionele therapie gehad te hebben eindelijk van je angst afkomen. Dat is wat mogelijk is als je bij PEVARI je angst gaat overwinnen. Lees het verhaal van A. (57 jaar).

  ‘Ik heb al bijna mijn hele leven last van angst. Eerst was het alleen angst om rood te worden en dan uitgelachen te worden. Langzaam maar zeker werd het erger en erger, zeker toen ik eind vorig jaar mijn moeder verloor. Ik ging niet meer alleen naar buiten, ritjes als passagier in de auto waren een lijdensweg. Steeds maar weer zag ik dingen voor mijn ogen die zouden kunnen ­gebeuren.
  Wat als… Ik ging niet meer mee naar de stad, want ik durfde niet meer naar de wc. Mijn dochter ondersteunen in het ziekenhuis? Kon niet. Laat staan zelf naar het ziekenhuis gaan. Het kon niet langer. Ik had al 32 jaar ondersteuning van psychologen en ­medicatie, maar meer dan symptomen bestrijden deed dat niet. Toen kwam ik op de website van Petra van Riemsdijk.
  Deze sprak me aan, dus we deden een intake. Natuurlijk was ik niet zomaar ervan overtuigd dat ik van mijn angst af zou kunnen komen. Toen Petra mij garandeerde dat ik na 3 maanden in de trein (!) een ritje zou kunnen maken en het nog leuk zou vinden ook, gingen we aan de slag. En wat denk je? Na 3 maanden ben ik niet alleen met de trein meegegaan, ik ben met mijn gezin een weekendje weg geweest! Als kers op de taart ben ik naar een kledingzaak geweest en heb alleen kleren gepast.
  Ik kan iedereen met angsten aanraden om deze stap te zetten. Je vrijheid is alles waard!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply