Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • App helpt hartpatiënten

  ‘Ik vind het heel handig dat alles wat je wilt en moet weten nu op mijn tablet is terug te vinden. De informatie kan ik op elk moment raadplegen en ook nog eens nalezen als ik dat wil. Aan een folder heb ik geen behoefte. De app is heel gebruiksvriendelijk en zit logisch in elkaar. Het is volgens mij voor iedereen wel geschikt. Er staan ook plaatjes en filmpjes in. Na mijn operatie kreeg ik nog steeds pop-ups in mijn telefoon met handige tips en informatie. Dat is heel handig.’

  De heer Herbert (77) is enthousiast over de Haga Hart­operaties app. Nog vóór zijn hartoperatie in het Haga Hartcentrum is hij de app gaan gebruiken. ‘Echt een uitkomst’, zo vertelt hij. ‘Via mijn iPad kon ik stapsgewijs zien wat er ging gebeuren en waar ik rekening mee moest houden.’

  Tijdlijn vertelt alles
  De app is eenvoudig in gebruik. De gebruiker kiest na de installatie de ingreep en vult de operatiedatum in. Op een tijdlijn staat vervolgens in 6 hoofdstukken alle belangrijke informatie in tekst, filmpjes en illustraties. De hoofdstukken zijn ‘Algemene informatie’, ‘Vóór de opname’,
  ‘De opname’, ‘De operatie’, ‘Na de operatie’ en ‘Thuis’. Alle onderwerpen zijn ook op alfabet te vinden. Verder staan er handige tips in, zoals ‘Wat neem je mee naar het ziekenhuis?’ en ‘Wat kan het bezoek het beste doen?’

  Met de Haga Hartoperaties app kan een patiënt zich dus goed voorbereiden op de operatie. ‘Dat is belangrijk’, vertelt projectleider Elvira van Seventer van het Haga ­Hartcentrum. ‘Een goed voorbereide patiënt voelt zich zekerder en dat vergroot het vertrouwen in zijn behandeling.’

  Eerst getest met patiënten
  Elvira heeft de app samen met patiënten getest. ‘Nu is hij geschikt voor een deel van de patiënten die een openhartoperatie moeten ondergaan. Dat breiden we nog verder uit. Wat ook handig is: mantelzorgers of familieleden ­kunnen met de patiënt meekijken. Zo zijn de patiënt en zijn naasten op de juiste momenten goed op de hoogte.’

  De app van het Haga Hartcentrum is gratis te downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply