Rate this post
 • ‘Artrose? Ik? Daar ben ik toch veel te jong voor!’
  Rate this post

  Artrose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Het is geen slijtage of ouderdomsziekte en heeft ook niets met over­gewicht te maken, omdat er ook artrose aan handen en pols kan optreden. Het is, net als reuma, een auto-immuunziekte.

  Bij artrose neemt de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen geleidelijk af. Hierdoor wordt het kraakbeen minder elastisch en kan het minder soepel bewegen. Vaak is dit in vingers, knieën of heupen, maar ook andere gewrichten kunnen aangetast worden. De eerste tekenen van artrose zijn pijnlijke, gevoelige en gezwollen gewrichten of ochtendstijfheid. De klachten worden langzaam erger.
  Homeopathie kan artrose niet genezen, maar het kan wel de ontstekingen vertragen of tot stilstand brengen, waardoor ook de pijn minder kan worden.
  Als je iets wilt doen aan jouw klachten, kun je met mij een afspraak maken. Gedurende het eerste consult, dat ten minste 1,5 uur duurt, kun je mij uitvoerig over je klachten vertellen. Maar niet alleen je klachten zijn van belang om tot een passend middel te komen. Ook wil ik van jou weten of er nog andere andere aspecten spelen die invloed kunnen hebben op je leven, bijvoorbeeld een vervelende werksituatie of relatieproblemen. Daarnaast wordt ook voor eventuele andere lichamelijke klachten de tijd genomen. Met mijn homeopathische blik sta ik open voor jouw verhaal. En met dat verhaal ga ik uitzoeken welk homeopathisch middel het best bij jou past.
  Samen met jou kan ik iets aan je situatie doen om de pijnklachten te verminderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply