3/4 - (2 stemmen)
 • ‘Au, m’n rug!’
  3/4 - (2 stemmen)

  Een cliënte van mij bukte even om een kerstkaartje op te pakken en het schoot haar in de rug. Nog dezelfde dag kwam ze langs voor een massage. Na afloop ging het een stuk beter.

  Vaker zijn klachten van nek, rug en schouders het gevolg van langdurige overbelasting. De oorzaken zijn deels werkgerelateerd: repeterende werkzaamheden, ongemakkelijke houding, zwaar werk, werkdruk en meer.
  Veel langdurige spanningen en stress geven ook schouderklachten. Spieren blijven gespannen zonder mogelijkheid tot herstel en rust. Hoofdpijn kan ook het gevolg zijn van dit soort klachten.
  Natuurlijk neem je met een massage de oorzaak niet weg, maar een massage kan wel een stuk verlichting geven en daardoor ziekteverzuim mogelijk voorkomen. Een massage werkt op fysiek niveau door, maar ook op het gebied van geestelijke ontspanning.
  Je kunt een massage van nek, rug en ­schouders doen op een massagetafel, maar ook op een massagestoel. Op de tafel is deze massage natuurlijk heel goed te combineren met andere massages, waardoor een optimale ontspanning kan ontstaan.
  Een massage op een massagestoel gaat over de kleren heen en is op elke gewenste locatie toepasbaar. Het wordt veel op bedrijven gedaan, maar je kunt ook denken aan markten, beurzen, evenementen, feesten enzovoort. Maar het kan natuurlijk ook in de rust van mijn massageruimte.
  Je kunt bij mij terecht voor zowel klachten aan de schouders en nek, als klachten van de onderrug.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply