Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Baas over eigen mond
  Rate this post

  Naar de tandarts gaan is waarschijnlijk niet jouw ­favoriete bezigheid, je bent bang dat er iets mis zal zijn en je een vervelende behandeling moet ondergaan. Wanneer je jouw gebit regelmatig laat controleren door een mondhygiëniste kun je voorkomen dat er problemen in jouw mond ontstaan.  Je ontvangt gerichte schoonmaaktips, afgestemd  op jouw mond. Waar liggen bij jou de risico’s?

  In elke mond zitten bacteriën. Deze bacteriën bevinden zich aan de oppervlakte van jouw tanden en kiezen en vormen een klein geel laagje wat tandplaque wordt genoemd. Wanneer tandplaque nog net is ontstaan is dit makkelijk weg te halen met het poetsen van je tanden.  Echter, wanneer dit niet goed wordt weggehaald wordt  het tand­plaque hard en vormt zich tandsteen.

  Voorkomen is beter dan genezen
  Tandsteen is niet iets wat je zelf kunt verwijderen door goed te poetsen. Dit wordt uitgevoerd door een mond­hygiëniste. Mondhygiëniste Jose Weimar maakt gebruik van speciale instrumenten om dit te verwijderen, zo voorkom je pijnlijke ontstekingen. Laat eens nakijken of je een behandeling nodig hebt.

  Vertrouwde kwaliteit
  De visie binnen deze praktijk is dat je een behandeling krijgt die toegesneden is op de situatie zoals die bij jou in de mond bestaat. Instructie, coaching en motivering vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling: hoe beter je zelf weet hoe jij voor je gebit kunt zorgen, des te minder heb je de hulp van de mondhygiëniste nodig en des te langer blijft jouw mond gezond, jouw lach mooi en de conditie van je tanden stabiel. Het niveau van de behandelaar wordt gewaarborgd door bij- en nascholing, hetgeen wordt geregistreerd in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply