Een prachtige en drukke tijd breekt aan. Er valt heel wat te regelen om je kindje een goede start in het leven te geven. En alleen het beste is natuurlijk goed genoeg. De geboorte van je kind en de eerste periode daarna zijn een intieme belevenis. De kraamzorg die je omringt moet daarom warm, betrokken en deskundig zijn.
Kraamzorg VDA voelt dit aan. Vanaf de inschrijving tot na afsluiting van de kraamperiode staan jij en je baby bij ons centraal. Op www.kraamvda.nl vertellen we hoe we tegen ons werk aankijken én waarmee en hoe wij je kunnen helpen. Er zijn vele redenen te noemen waarom Kraamzorg VDA goed voor jou en je net geboren kindje kan zorgen: een geborgen gevoel. En je bent bij ons geen nummer. Direct na de inschrijving zijn jij (en je partner) bij ons bekend.
1 Contactpersoon, 1 vraagbaak
Binnen 2 weken na de inschrijving voor kraamzorg van Kraamzorg VDA neemt de zorgconsulente contact met je op. Zij neemt wat gegevens met je door. De zorgconsulente geeft jou dan ook haar telefoonnummer en mailadres. Tijdens de zwangerschap kunnen jij of je partner haar bellen of mailen wanneer jullie vragen hebben rondom de uitzetlijst (bijvoorbeeld als jullie twijfelen over de aanschaf van een bepaald product). Rond 30 weken komt de zorgconsulente meestal op huisbezoek. In een enkel geval doet zij een telefonische intake.
Kortom: jullie hebben één vraagbaak tijdens de zwangerschap tot aan de bevalling. Het wordt geregeld! Wij nemen je zorg uit handen en letten erop welke kraamverzorgende het beste bij jou en je gezinssituatie past. De kraamzorg wordt zoveel mogelijk in overleg met jou gegeven, op tijden die jou passen. Daarnaast streven we ernaar dat je maar van één en dezelfde kraamverzorgende zorg krijgt. Een vertrouwd gezicht geeft rust en een prettig gevoel tijdens de kraamtijd. Dat vinden we belangrijk.
Onze kraamverzorgende ondersteunt je tijdens de bevalling thuis en soms ook in het ziekenhuis. Zij assisteert de verloskundige. Wanneer je zonder onze kraamverzorgende in het ziekenhuis bevalt, bestaat de mogelijkheid dat bij ontslag de kraamverzorgende in het ziekenhuis naar je toekomt. Daar vindt een warme overdracht plaats, zodat de zorg zoveel mogelijk op jou en je baby afgestemd blijft.
Na je kraamtijd zorgt de kraamverzorgende voor een overdracht naar de jeugdgezondheidszorg. Met vragen over eten en groeien ben je bij hen op de juiste plaats.
Integrale geboortezorg
Onder ‘integrale geboortezorg’ wordt een samenwerking verstaan waarbij alle betrokken professionals zoals verloskundige, gynaecoloog en kraamzorg beter met elkaar samenwerken en communiceren. Kraamzorg VDA neemt deel aan deze samenwerking. Met elkaar willen we bereiken dat de overgang van thuis naar ziekenhuis en weer terug naar huis zo soepel mogelijk verloopt. Met het doel meer gezonde moeders, meer gezonde baby’s en risico’s te verlagen.
Reageer op dit artikel