Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • ‘Mijn baby huilt zoveel!’
  4/4 - (1 stemmen)

  Negen maanden lang droeg jij je kindje bij je. Heel intiem en heel veilig. Nu je baby is geboren, is niet alleen jouw leven drastisch veranderd, maar ook dat van je kindje. Een warme, vertrouwde om­geving heeft plaatsgemaakt voor een koude en lichte wereld met een heleboel geluid. Voeding en zuurstof komen niet meer vanzelf binnen via de navelstreng, maar hier moet ineens zelf moeite voor gedaan worden. Geen wonder dat het niet bij elk kindje vanzelf gaat.

  De eerste schreeuw bij de geboorte is een belangrijk moment. Je baby mag een tijdje flink huilen. De longen ontplooien zich en dat is erg belangrijk. Het is een ontwikkelingsfase waarin spieren en organen geoefend worden. Als dit niet voldoende gebeurt, kunnen zich restspanningen rond longen, hart en middenrif nestelen en zich soms zelfs tot ademproblemen ontwikkelen. Omdat dit voor je kleintje niet prettig voelt of zelfs als pijn ervaren wordt, reageert deze door te huilen. Huilen is een van de weinige communicatiemiddelen die je kind op dit moment heeft.

  Het kan voor jou ook behoorlijk frustrerend zijn, want hoeveel liefde, veiligheid en goede verzorging je hem ook biedt: je lijkt hem maar niet te kunnen troosten.

  Met zachte hand’
  De oorzaak van intensief en langdurig huilen is niet altijd direct aan te wijzen. Vaak heeft dit te maken met reflux, darmkrampjes, moeilijke zuigreflexen, voorkeursligging of slaapproblemen, om een aantal veelvoorkomende klachten te noemen. Als osteopaat kan ik dan uitkomst bieden. Met zachte hand worden spanningen en klachten verholpen.

  Maar ook wanneer je kindje geen klachten heeft, is een bezoek aan de osteopaat beslist aan te raden. Periodiek osteopathisch onderzoek geeft een goede ondersteuning in de ontwikkeling van je kind. Op die manier ben je langdurige hoofdpijnklachten, slaapmoeilijkheden en daarmee samenhangende gedrags­problematiek voor. Een gezond kind is een ‘rustig’ kind en komt ook jouw gezondheid als ouder ten goede.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply