Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Back in shape na de vakantie
  Rate this post

  Voor velen zit de vakantie erop en is het gewone leven weer begonnen. Dat betekent: weer normaal eten en bewegen. En misschien ook: weg met die vakantiekilo’s! Maar dat is niet voor iedereen zo gemakkelijk als gezegd. Want waar begin je en hoe vind je je ritme terug?

  Bewegen bouw je op. Als je een teamsporter bent, dan ga je weer trainen en speel je in het weekend een wedstrijd. Het sportritme komt dan vanzelf weer. Als je een solosporter bent, dan kan de drempel wat hoger zijn om weer te beginnen. Ga je verder waar je gebleven was, of accepteer je dat je misschien wat stapjes terug moet doen? Om te voorkomen dat je snel afhaakt vanwege spierpijn, of zelfs ­geblesseerd raakt, is het verstandig om in het begin wat minder intensief te sporten dan je gewend was voor je ‘summer break’. Zodra je het ritme weer te pakken hebt, kun je verdergaan waar je was gebleven.
  Met eten en drinken bouw je juist af. Je kunt ervoor kiezen om ineens alles te laten staan, maar ga je dat volhouden? En wil je niet ook dat vakantiegevoel nog een beetje vast­houden? Mijn advies: begin met kleine stapjes en bouw het rustig af. Laat bijvoorbeeld doordeweeks de alcohol staan. Of eet even geen ijsjes meer. Zo hou je het gemakkelijker en langer vol en zullen die vakantiekilo’s er vanzelf af gaan. En mocht het niet alleen lukken, dan kun je de hulp inschakelen van een gewichtsconsulente. Bij een aanvullende zorgverzekering worden de behandelingen vaak vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply