Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Back to Nature
  Rate this post

  Tien jaar geleden ben ik afgestudeerd in Afrika. Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Afrika heeft mij teruggebracht naar mijn roots en sindsdien heb ik mezelf beloofd nooit meer stress te hebben! Geïnspireerd door de ‘way of living’ in Afrika, waar alles toch een stuk langzamer gaat dan hier in ons hectische en overvolle stukje Randstad, ging ik aan de slag. Er is daarna veel gebeurd en ik moet jullie bekennen dat het mij niet gelukt is om stressvrij te blijven.

  Nu was ik in Afrika toevallig opgeleid in een fantastische gezondheidstechniek die aan allerlei stressgerelateerde klachten ondersteuning biedt, dus ik zit goed! Maar mijn verhaal gaat verder. Want het lijkt wel of we vergeten zijn wat we zelf allemaal kunnen doen om een meer ontspannen en harmonische manier van leven te omarmen!
  Wisten jullie trouwens dat verhuizen, scheiden, van baan veranderen en kinderen krijgen tot de top 5 meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven behoren? Wat dat betreft voel ik me als ondernemend type wel expert op het gebied van stress. Niet alleen door hoe ik opgeleid ben, maar vooral hoe ik in de leven sta en wat ik zoal in een jaartje meemaak.
  Maar eindelijk was het zover. Afgelopen weekend mocht deze hardwerkende, stude­rende, dansende, ondernemende moeder van een leuke kleuter en met een partner, 5 kippen, een kat, een stuk land, huis en een hoop dromen, een weekend voor zichzelf hebben! Iets waar ik al maanden geleden aan toe was maar het kwam er gewoon niet van. En toen gebeurde het volgende. Mijn partner vroeg of ik de mobiele telefoon mee wilde nemen zodat we contact konden hebben. NEE dus, want ik had even tijd voor mezelf nodig!
  En zo eenvoudig kan het zijn! Ga gewoon eens vaker tussendoor terug naar de natuur zonder telefoon, laptop en televisie, zonder afleiding van wat er allemaal nog gedaan moet worden. Je wordt weer herboren door de frisse wind, de eerste schrale zonnestralen en de oneindige ruimte die de natuur ons biedt. Ik sta weer met beide voeten op de aarde en gelukkig hoef ik niet naar Afrika voor het volgende avontuur!

  Tot de volgende keer,

  – Yvonne
  Yvonne Schop is eigenaresse van de praktijk voor Natuurlijk Gezond Zijn.
  Zij is Body Stress Release Practitioner, studeert Kruidengeneeskunde en is bevlogen dansdocente.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply