Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Badmode na borstkanker
  Rate this post

  Ook als je gebruik maakt van een borstprothese, wil je in de zomer lekker kunnen zwemmen. Zwempro­thesen en prothesebadkleding zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen met een borstprothese om het zwemmen aangenamer te maken.

  Margreet Dik is mammacare-specialist, en biedt speciale zwemprothesen, die ideaal zijn als je regelmatig zwemt. Met een gewone prothese kun je weliswaar ook zwemmen, maar zo’n prothese moet dan wel goed schoongemaakt worden na het zwemmen in verband met het zoute water of chloor, die de folielaag aantasten.

  Badkleding
  Veel vrouwen met een borstprothese vinden het lastig om geschikte badkleding te vinden. Margreet verkoopt borstprotheses en allerlei badkleding voor vrouwen met een borstprothese. Haar collectie bestaat uit bikini’s, badpakken en tankini’s. in de mammacare-badkleding zitten hoesjes waar de prothese in gedragen wordt. Het badpak sluit hoger dan bij een normaal badpak, zodat de prothese er niet uitvalt en anderen er niet in kunnen kijken. Een groot voordeel van een tankini is dat je de top met prothese kunt combineren met een rok of een korte broek. Heel praktisch!
  De lingerie en badkleding zijn van de merken Anita, ­Amoena, Silima en Sunflair. Margreet levert ook protheses van Anita, Amoena, Silima en ABC. Naast bikini’s, ­badpakken en tankini’s levert Margreet tunieken, pareo’s, hemdjes en topjes.

  Vergoeding borstprothese
  Een borstprothese valt onder de basis-zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, heb je een aanvraag tot machtiging van de huisarts, chirurg of verpleegkundig specialist mammacare nodig. Margreet is SEMH-erkend en heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars. Zij regelt de financiële afhandeling via eMJe BV. Lingerie en badkleding worden niet vergoed en zijn voor eigen rekening.

  Margreet werkt samen met alle mammapoli’s in Groningen en Drenthe en de meeste huid- en oedeemtherapeuten in de regio. Ze werkt ambulant en komt bij je thuis op afspraak, in je eigen vertrouwde omgeving.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply