Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Balans blijft de uitdaging
  Rate this post

  Hoe heb jij je leven ingericht? Gezin met kinderen, werk, partner, tijd voor jezelf? Er zijn zoveel dingen waar we rekening mee moeten houden.

  De ene keuze is niet beter dan de andere, maar het is een uitdaging om alles wat voor jou belangrijk is op elkaar afgestemd te houden. Zo sprak ik laatst een vrouw die sinds een jaar twee kinderen heeft, waarvan de eerste regelmatig ’s nachts klaarwakker is. Naast haar verantwoordelijkheden voor haar werk is dat een behoorlijke belasting. ‘Alsof het voortdurend spitsuur is’, zei ze.
  Wanneer je midden in het gezinsleven staat, schiet tijd voor jezelf er snel bij in. Je werk, ­kinderen, partner en huishouden laten zich niet zo gemakkelijk opzijduwen. Tijd voor jezelf maken is nodig om je accu weer op te laden. Uiteindelijk kun je namelijk alleen goed voor anderen zorgen wanneer je goed voor jezelf zorgt! De drukte in je hoofd tot rust laten komen, je lichaam ontspannen. In tegenstelling tot wat we vaak denken, gebeurt dat niet echt achter de televisie. In beweging komen, je gedachten actief loslaten is wat er nodig is. Wellicht weet je niet precies hoe dat moet, maar dat is dan ook zo mooi aan Wandelen met Aandacht. Je bent in beweging en er worden manieren aangereikt om de gedachten los te laten. Kiezen voor het (opnieuw) aanbrengen van balans. Het blijft een uitdaging.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply