Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Balans tussen inspanning en ontspanning

  Pas als je rust neemt, voel je hoe moe je eigenlijk bent. Je bent niet meer gewend om langere tijd achter elkaar te ontspannen, omdat je altijd maar ‘aan’ staat. Je kunt dan niet goed naar je eigen lichaam luisteren.

  Het is veel beter om dagelijks momenten van rust in te bouwen. Zo kun je je weer opladen voor de volgende inspanning. Hoe je jezelf ontspant én automatisch oplaadt, is heel persoonlijk. Hier vind je mijn tips die kunnen zorgen voor meer balans tussen inspanning en ontspanning.

  Tip 1: Creëer ‘ik’-tijd
  Neem tijd voor jezelf, juist ook in drukke tijden. Plan bijvoorbeeld één dagdeel van de week vrij. Doe iets waar jij zelf zin in hebt. Iets waar je energie van krijgt en mentaal van kan opladen. Dat kan van alles zijn: een goed boek lezen, een leuke film kijken, winkelen enzovoort.

  Tip 2: Beweging en frisse lucht
  Beweeg zoveel mogelijk. Beweging is lichamelijk inspannend, maar geestelijk juist ontspannend. Combineer het bewegen met lekker naar buiten gaan: een flinke wandeling in het bos of een fietstocht. Beweging in de frisse lucht zorgt voor een ‘leeg hoofd’ en zo leer je beter naar je lichaam te luisteren.

  Tip 3: Rust
  Zorg voor persoonlijke rust. Plan je weekend niet vol, houd tijd over voor je privéleven en voor spontane activiteiten. Daarnaast is voldoende slaap erg belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat lichaam en geest zich kunnen herstellen. Zo begin je uitgerust aan de nieuwe dag.

  Wil je meer tips? Download dan op www.corellecoaching.nl mijn gratis e-book ’Mijn 10 Lifehacks die direct zorgen voor minder stress en een leuker leven’. Ik geef elke tweede dinsdagavond van de maand een workshop Danscoaching op Landgoed AlGoed in Enschede.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply