Rate this post
 • Balans tussen lichaam en geest
  Rate this post

  Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je zowel fysiek als mentaal in balans bent, zit je lekker in je vel. Maar wat als deze balans verstoord is? Hoe herstel je deze?

  Wist je dat gezonde voeding nog niet gelijkstaat aan een gezonde leefstijl? Een gezonde leefstijl gaat verder dan twee stuks fruit per dag. Beweging, slaap, ontspanning, omgaan met stress: allemaal factoren die een grote rol spelen in de balans tussen lichaam en geest. Pas als deze balans aanwezig is, spreek je van een gezonde leefstijl.

  Een last op je schouders
  Het klinkt misschien zweverig: ‘je lichaam en geest in balans’. Maar eigenlijk is het heel simpel. Emoties en gevoelens beperken zich niet alleen tot je geest; ze zijn voelbaar in het lichaam. Een zware last op je schouders dragen, je buik ergens vol van hebben, hardnekkig zijn… Er is een verband tussen hoe je je voelt en hoe dit zich uit in je lichaam.

  Luister naar je lichaam
  Bewustwording van je lichaam en geest is het allerbelangrijkste als je balans wil creëren. Zit je de hele dag op kantoor naar een scherm te staren? Zorg er dan voor dat je een juiste werkhouding hebt en regelmatig een stukje loopt. Doe je juist fysiek zwaar werk? Neem dan regelmatig rust. Luister naar je lichaam, en leef in het hier en nu.

  Gezonde leefstijl
  Balans is onlosmakelijk verbonden met een gezonde leefstijl. Hoe deze leefstijl eruitziet verschilt voor iedereen, maar het is voor iedereen haalbaar. Het is essentieel dat je stapje voor stapje naar een gezonde leefstijl toewerkt, in plaats van een drastische omslag. Alleen door het toepassen van kleine veranderingen is een gezonde leefstijl vol te houden op de lange termijn.

  Tips voor een gezonde balans tussen lichaam en geest:
  – Sport regelmatig
  – Slaap voldoende
  – Eet gezond en gevarieerd
  – Zoek ontspanning, bijvoorbeeld met een hobby of yoga
  – Investeer in sociale relaties
  – Doorbreek je routine
  – Reflecteer op hoe je je voelt

  Liefde voor gezondheid
  Ben je op zoek naar goede en professionele begeleiding bij het behouden of behalen van een gezond gewicht? Kun je nog wel wat persoonlijke tips en adviezen gebruiken over het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding, bewegen en leefstijl? Dan ben je bij gewichtsconsulent Miranda Slagter-Zwier van A Love 4 Health aan het juiste adres! Miranda helpt je graag om jouw liefde voor je gezondheid te vinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply