Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De balans tussen voelen, denken en doen

  Als je nog een baby bent, dan is je tast je belangrijkste zintuig. Via jouw tast maak je kennis met jezelf en de wereld om jou heen. Na deze fase ontwikkel je jezelf meestal in denken en doen. Je leert lezen, sociaal gedrag en sporten. Er wordt maar weinig aandacht besteed aan de ontwikkeling van jouw gevoel, terwijl dat juist heel belangrijk is!

  Haptonomie is een methode om dichter bij jezelf te komen. Dat doe je door meer contact te maken met je gevoel, oftewel: je innerlijke kompas. Veel mensen zijn vooral bezig met de verwachtingen van anderen.  Daardoor drijven ze steeds verder af van wat ze zelf willen. Dat kan leiden tot een gevoel van doelloosheid of onvrede, maar ook tot psychische of lichamelijke klacht­en, zoals een burn-out of chronische nek- of hoofdpijn.

  Haptotherapeut Lianne van Deurzen: ‘Ik kan je helpen om weer in balans te komen. Ik help je meer bewust te zijn van je gevoel, want dan ben je beter in staat om te bepalen wat bij jou past, waar je blij van wordt, energie van krijgt; door gesprekken (wie ben jij?), oefeningen (wat doe jij?) en aanraken (hoe voel jij?). Zo kan de balans tussen het hoofd en het lijf tastbaar hersteld worden. Dus: niet alleen denken maar ook voelen.

  Je krijgt inzicht in wat jou emotioneel beweegt, hoe jij fysiek beweegt, en hoe dit een rol speelt in jouw contact met anderen. Het gevolg is dat je deze signalen sneller herkent en hiermee je gedrag en gedachten kunt veranderen. Je leert hoe je anders kunt omgaan met stress, vervelende emoties en fysieke en mentale klachten. Je leert vertrouwen op je gevoel en daarmee op jezelf!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply