Rate this post
 • Bang voor naalden?
  Rate this post

  Zoek je een (acupunctuur)behandeling die geen pijn doet? Dan is de Japanse Toyohari acupunctuur ­wellicht de ideale methode voor jou!

  Wat is Toyohari? In 1959 stichtte de blinde Kodo Fukushima de Toyohari Medical Association. Hij leidde in Japan honderden blinde beoefenaars op. Deze blinde beoefenaars hadden een sterke tastzin ontwikkeld, waardoor ze de polsslag en oppervlakkige palpatie konden gebruiken om diagnoses te stellen of te vinden waar zich problemen voordoen. De meeste van deze acupunctuurtechnieken zijn ‘niet-insertief’. Dat betekent dat de naalden niet door je huid heen gaan. De behandeling is daardoor niet agressief, eng of invasief.

  Zacht en subtiel
  Toyohari acupunctuurtechnieken zijn zacht en subtiel, en de punt van de (vaak botte) naald zal slechts zeer lichtjes de huid raken of zelfs niet raken in sommige gevallen. Kortom: je merkt bijna niets van de behandeling.
  Door een speciale training leerden de beoefenaars om te voelen hoe de energie van het lichaam beweegt. Daarom is het voor de beoefenaars niet noodzakelijk dat je pijn ervaart om te weten of de naalden effect hebben op je lichaam.
  Vanwege de subtiele en zachte technieken zoals eerder vermeld, is de behandeling een heel fijne en ontspannende ervaring. Toyohari acupunctuur is gefocust op het balanceren van jouw onderliggende energie en het creëren van een diep gevoel van wellness.

  Voor alle leeftijden
  Kinderen en baby’s kunnen ook behandeld worden. Een juiste dosering van de behandeling en een ­toepassing van gespecialiseerde niet-insertieve technieken en gereedschappen maakt deze acupunctuurstijl geschikt voor alle leeftijden.

  Zorgverzekeraars
  De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de acupunctuurbehandelingen geheel of gedeeltelijk als je een aanvullend pakket hebt.

  Over de therapeut
  Fumikazu Kobayashi heeft onder andere Bachelor (HBO) of Science TCM (Traditional Chinese Medicine) Acupuncture en Toyohari Japanse acupunctuur gestudeerd. Hij werkt als acupuncturist sinds 2005, en momenteel behandelt hij cliënten in Leiden en Hilversum.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply