Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.5/4 - (2 stemmen)
 • BDSM wordt steeds populairder. Vijf prangende vragen over dit fenomeen
  3.5/4 - (2 stemmen)

  Sinds het boek ‘Vijftig tinten grijs’ uitkwam, is BDSM steeds populairder geworden. Dat komt niet alleen doordat het hip is, maar vooral doordat deze boeken meer mensen met het fenomeen bekend maakten. En dat is mooi, want het is heerlijk en belangrijk om plezier te hebben met seks en seksualiteit. Experimenteren met BDSM is leuk en spannend, en speeltjes kunnen een goede manier zijn om je spel aan te vullen.

  Wat is BDSM precies?
  BDSM is in feite een afkorting die staat voor ‘bondage’ en ‘sadomasochisme’. Bondage is een seksuele activiteit waarbij personen met attributen een ander vastbinden of vastgebonden worden en zo de bewegingsvrijheid tijdelijk beperken. Hierbij wordt de controle uit handen gegeven aan de dominante persoon. Bij sadomasochisme staat erotische pijn centraal. Ook hier is sprake van een onderdanige persoon en een meester(es). Tijdens het SM-spel wordt de onderdanige gestraft door de dominante persoon, waardoor een kick ontstaat.

  Waarom kiezen mensen voor BDSM?
  Sommige mensen doen al aan BDSM zonder dat ze erbij stilstaan. Zo ‘spanken’ ze hun partner wel eens, blinddoeken ze de ander en binden ze diegene vast. In sommige gevallen is dit een opstapje naar uitgebreidere vormen van BDSM, onder andere met BDSM toys. Voor veel mensen is het een opwindend idee om de controle volledig uit handen te kunnen geven of juist eens geheel zelf te kunnen bepalen wat er gebeurt. Doordat je speelt met het geven of ontnemen van vrijheden, is het belangrijk dat er een wederzijds vertrouwen en verantwoordelijkheid bestaat. Geregeld omschrijven mensen daarom dat BDSM een verdieping aan de relatie geeft.

  Doet BDSM altijd pijn?
  Hoewel bij BDSM erotische pijn vaak een rol speelt, hoeft dat niet het grootste focuspunt te zijn. Doorgaans gaat het vooral om een spel met machtsverhoudingen. Vernederen en vrijheidsontneming kunnen ook belangrijke factoren zijn bij BDSM. Doordat bij erotische pijn adrenaline en endorfine vrijkomt, ervaar je de eventuele pijn bovendien vaak op een andere manier. Daarbij is het wel heel belangrijk dat je je partner vertrouwt en dat je elkaars grenzen goed bewaakt. Een stopwoord of -teken of het afspreken van bepaalde no-go’s kan hierbij handig zijn.

  Hoe kies je je rol?
  De belangrijkste rollen bij BDSM zijn die van dominante meester(es) en onderdanige. Bij sommige stellen is deze rolverdeling vast, maar bij anderen varieert het. Zo kun je er ook voor kiezen halverwege het spel te wisselen van rol. Welke rol jou het beste past en waar je je het prettigst bij voelt, is natuurlijk heel persoonlijk. Als je nog geen idee hebt, is het leuk te gaan experimenteren. Probeer aan te voelen waar je het meest opgewonden van wordt. Misschien merk je een uitgesproken voorkeur op, of mogelijk vind je de afwisseling juist interessant.

  Welke speeltjes kun je inzetten?
  Er zijn allerlei attributen die je zou kunnen inzetten in je BDSM-spel. Kleding, rollenspel en toys kun je los gebruiken of met elkaar combineren. Je kunt denken aan hand- of enkelboeien, latex lingerie of outfits of zweepjes. Bij Sextoyland hebben we de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Zo is er een speciale serie Fifty Shades Of Grey Toys, mocht je geïnspireerd zijn geraakt door de bekende boeken. Benieuwd? Ga lekker op onderzoek uit!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply