Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Beelddenken: een lastige gave?
  Rate this post

  Vroeger waren alle mensen beelddenkers. Maar met de komst van schrift en boekdrukkunst zijn we steeds meer talig gaan denken: geordend, in stapjes en veel auditief. En zo hebben we ook het schoolsysteem opgebouwd.

  Inmiddels neemt de rol van beeld steeds meer toe. De kinderen van tegenwoordig zijn veel visueler ingesteld dan hun ouders en grootouders. Het gevolg: steeds meer kinderen ondervinden problemen met het talige schoolsysteem.
  Vooral in de eerste jaren van het voortgezet ­onderwijs heeft een beelddenkend kind het ­lastig. Het accent ligt in die eerste jaren vooral op het reproduceren van definities, de woordenschat, stellingen en formules.
  Leren hoe jij het beste kunt leren is dan cruciaal. Want niets is frustrerender dan te weten dat je wel het niveau hebt, maar dat je rapportcijfers het niet laten zien.
  Thirza Zellerer van Open Your Eyes is gespecialiseerd in het leren leren en begeleiden van beelddenkers. Samen met de jongere gaat zij na waar de problemen zitten en gaat met de jongere op zoek naar de manier waarop hij of zij het beste kan leren. Voor veel jongeren is het een opluchting om te merken dat het gewoon een kwestie is van anders te leren. En dat leren zelfs leuk kan zijn!
  Ook voor een individueel onderwijskundig beelddenkonderzoek kun je bij Open Your Eyes terecht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply